Ανακοίνωση για τις καταστροφές στον Απόλλωνα από την κακοκαιρία

  • Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2015 - 09:59

“Οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την προηγούμενη κακοκαιρία στον Απόλλωνα, δείχνουν για άλλη μια φορά την αδιαφορία των εκάστοτε αρχών να δώσουν οριστική λύση στα προβλήματα της περιοχής” σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας, Δημήτρης Κορρές.

Προσθέτει μάλιστα ότι ανάλογες καταστροφές από κακοκαιρίες προηγούμενων ετών είχαν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα με προχειρότητα και μόνο με μπαλώματα.

“Επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι απόψεις μας για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα οι εκάστοτε Αρχές και για τις σοβαρότατες ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Αρχών και υπηρεσιών του πρώην Επαρχείου και σήμερα Περιφέρειας, τη λογική των ημίμετρων, των προσωρινών λύσεων, τη χρησιμοποίηση κάποιων πρόχειρων έργων χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Αν είχαν την πολιτική βούληση να φτιάξουν σωστά έργα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και θα δίνουν οριστική λύση, θα είχαν ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνήθως επικαλούνται, μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Με παρέμβασή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 13-2-2015, μπήκε το θέμα εκτός ημερήσιας, όπου με ομόφωνη απόφαση, κηρύχτηκε ο Απόλλωνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και δεσμεύτηκε η Δημ. Αρχή ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σέργη, ζήτησα να μπει εκτός ημερήσιας διάταξης -αφού δεν είχε συμπεριληφθεί στα θέματα- στο προγραμματισμένο για την Πέμπτη 19-2 συμβούλιο.

Εμείς ζητάμε από την Δημ. Αρχή, αλλά και κάθε αρμόδιο, εκτός από τις άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει επικινδυνότητα, να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες μελέτες, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Οι κάτοικοι, με την εμπειρία τόσων χρόνων, να μην επιτρέψουν να τους κοροϊδέψουν ξανά και τους καλούμε να διεκδικήσουμε μαζί, οργανωμένα, συλλογικά, δυναμικά και ανυποχώρητα τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν”.