Εθελοντικός καθαρισμός του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου

  • Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2015 - 16:40

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσκαλεί, την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 09:00 π.μ. στο λιμάνι των Δηλιανών πλοίων, όλα τα εθελοντικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Ελλήνων Οδηγών, αθλητικούς συλλόγους , τους καθηγητές και μαθητές όλων των σχολείων, τους Εμπορικούς Συλλόγους, Συλλόγους Ξενοδόχων & Συλλόγους Εστιατόρων, τα σώματα ασφαλείας, όλες τις Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους , για εργασίες αποψίλωσης του Αρχαιολογικού Χώρου της Δήλου, σε σημεία που η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα υποδείξει.

Ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά. Πέρα και πάνω από προσωπικά οφέλη, αποτελεί την υπέρτατη μορφή κοινωνικής δράσης που οι σημερινές κοινωνίες οφείλουν να αναζητούν και να αναδεικνύουν. Αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών στις δύσκολες περιόδους στις οποίες ζούμε.

Η Δήλος, η γενέτειρα του φωτός , μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς έμελλε να δώσει στα νησιά των Κυκλάδων τα φώτα της και μας καλεί να δώσουμε δυναμικό παρόν σε μια περιβαλλοντική δράση, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι ο καθαρισμός και η ανάδειξη των μνημείων του νησιού.

Όλοι μαζί λοιπόν εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα εργαλεία ( ψαλίδες, κλαδευτήρια, χορτοκοπτικά, τσάπες, γάντια) και φορώντας μακριά παντελόνια και καπέλα, ταξιδεύουμε στον ιερό χώρο της Δήλου, για να προσφέρουμε λίγο από τον χρόνο μας με πολύ αγάπη.