Συνέντευξη Τύπου Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου με φόντο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

"Δίνουμε μάχη για τη χώρα μας"

Μήνυμα στους πολίτες των Κυκλάδων να στηρίξουν τη διαπραγματευτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης ψηφίζοντας ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής απηύθυναν οι βουλευτές του Σύριζα, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι.

Τα δύο πρόσωπα (απουσίαζε ο Νίκος Μανιός λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων) εξήγησαν με σαφή τρόπο πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι συγκεκριμένο και ο ελληνικός λαός καλείται να “αναλάβει την ευθύνη του ως πολίτης” και να επιλέξει αν επιθυμεί να συνεχίσει η διαπραγμάτευση που θέλει να μπαίνει τέλος στη μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, καταψηφίζοντας τις προτάσεις της πλευράς των θεσμών.

Τόσο ο κ. Συρμαλένιος, όσο όμως και ο κ. Συρίγος στηλίτευσαν τη στάση κινδυνολογίας που διατηρείται από τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, υπογραμμίζοντας πως δεν τίθεται κανένα ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμπλήρωσαν δε, πως, υπερασπίζονται μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, ένα όραμα κι έναν στόχο, για τον οποίο μάχονται κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων που επικρατούν εντός της ΕΕ.

Πέραν των προαναφερθέντων, ανέφεραν κατηγορηματικά πως, στη σημερινή κατάσταση οδήγησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξηγώντας πως, η κυβέρνηση Τσίπρα επιλέγει τη δημοκρατική οδό και τα εργαλεία που της προσφέρει το Σύνταγμα σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, για να υπερασπίσει την υπόστασή της, τασσόμενη ξεκάθαρα αντίθετα σε πολιτικές που θέλουν τη συνέχιση της άδικης και καταστροφικής πολιτικής για την κοινωνία, αλλά και την “υποταγή” της χώρας. “Ταυτόχρονα με τη μάχη για τη χώρα μας, δίνουμε μάχη για να αλλάξουμε και την Ευρώπη” δήλωσαν κατηγορηματικά, καταλήγοντας πως, η πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης επιλέγει μία έντιμη στάση απέναντι στους πολίτες τους οποίους καλεί με κριτήριο την ψυχραιμία και το συναίσθημα να ψηφίσουν ΟΧΙ στις προτάσεις των θεσμών.  

Αναλυτική αναφορά στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".