Δελτίο τύπου των Βουλευτών Α. Συρίγου και Ν. Συρμαλένιου για το Νεώριο Σύρου

"Θετική κατάληξη είχε η τριμερής συνάντηση που οργανώθηκε χθες 29/7 στο υπουργείο"

  • Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2015 - 16:28

Εργασίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, του εργατικού κέντρου Κυκλάδων, του εργοστασιακού σωματείου και της διοίκησης του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, ο γ.γ. Α. Νεφελούδης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και της επιχείρησης, καθώς και οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας περιλαμβάνουν τη διακοπή της απεργίας των εργαζομένων και την επανεκκίνηση της λειτουργίας του ναυπηγείου, την αναστολή των υποχρεώσεων του Νεωρίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ για ένα εξάμηνο, την καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις ολοκλήρωσης των εργασιών του πλοίου που βρίσκεται εντός του ναυπηγείου, την αποπληρωμή όλων των οφειλομένων στους εργαζόμενους με την πρόοδο των εργασιών του ναυπηγείου. Φυσικά η πρόταση για συμφωνία θα τεθεί υπό την αίρεση των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων, όσο και της εταιρείας.

Μετά από τις εξελίξεις αυτές, οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ικανοποίησή τους, τόσο για την αποφασιστική παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας, όσο και για την κατανόηση και τη συμβολή όλων των πλευρών στην αναζήτηση διεξόδου. Είναι αυτονόητο ότι οι βουλευτές των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις με γνώμονα την ανάπτυξη των εργασιών του ναυπηγείου και τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων.