Απάντηση του Δήμου Αντιπάρου για την ανάδειξη του χώρου στη θέση “Σιφνέικος Γιαλός”

Στην “ατζέντα” της Δημοτικής Αρχής η αξιοποίησή του

  • Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Την ειλημμένη απόφασή του για αξιοποίηση του χώρου στη θέση “Σιφνέικος Γιαλός” προς όφελος δημοτών κι επισκεπτών, υπενθυμίζει ο Δήμος Αντιπάρου με λιτή απάντησή του, την οποία εξέδωσε κατόπιν της πρότασης του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Βασίλη Φαρούπου, που πρότεινε να δημιουργηθεί ένα μικρό κεδρόδασος.

Η Δημοτική Αρχή κάνει γνωστό για ακόμη μία φορά πως έχει προβλεφθεί κονδύλι ύψους 40.000 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αντιπάρου, ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση του συγκεκριμένου τμήματος και να διαμορφωθεί ως χώρος στάθμευσης.

Η ανάπλαση... το επόμενο έτος

Αυτούσια η θέση της Δημοτικής Αρχής έχει ως εξής: “Με αφορμή την πρόταση του Δημοτικού συμβoύλου Βασ.Φαρούπου που ήδη αναπαράγεται από τα συνήθη ηλεκτρονικά μέσα ως η ανακάλυψη κάποιας νέας και πρωτότυπης πρότασης κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε για το 2015 συμπεριλαμβάνεται δαπάνη 40000 ευρώ για την ανάπλαση του χώρου παρκινγκ, που εννοείται ως χώρος του γηπέδου στη θέση σιφνέικος γιαλός. Ασφαλώς και η έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας θα μεταθέσει το έργο αυτό για το νέο έτος, όπως και πολλά άλλα του τρέχοντος τεχνικού προγράμματος. Επιθυμία όλων και ασφαλώς και των διοικούντων το Δήμο είναι η ουσιαστική ανάπλαση της περιοχής και ασφαλώς η δενδροφύτευση της με ότι υποδείξουν οι ειδικοί, ει δυνατόν πρωτίστως με κέδρους. Το τεχνικό πρόγραμμα του 2016 θα αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση σε λίγες μέρες, έτσι ώστε όλοι όσοι έχουν νέες ιδέες και προτάσεις να τις υποβάλλουν στη διαδικασία του δημοσίου διαλόγου”.