Ενημέρωση του Δήμου Σίφνου για την καθυστέρηση της υποβολής αιτήσεων για το ΚΔΒΜ

  • Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, 2015 - 11:16

Ο Δήμος Σίφνου ενημερώνει σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου 2015-2016 του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Σίφνου. Ως γνωστόν, η οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες σε όλους τους τομείς. Από αυτή τη συνθήκη, όπως είναι αναμενόμενο, δε θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και κατ’ επέκταση τα κατά τόπους Κέντρα Διά Βίου Μάθησης.

Πιο συγκεκριμένα, για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, προωθείται ο περιορισμός του αριθμού των τμημάτων που μπορούν να πραγματοποιηθούν, με κριτήριο τον πληθυσμό του αντίστοιχου Δήμου. Συνεπώς, ενώ κατά την προηγούμενη περίοδο υλοποιηθήκαν στη Σίφνο 11 τμήματα και επιμορφώθηκαν σε αυτά περισσότερα από 100 άτομα, για τη νέα περίοδο θα προβλέπονται λιγότερα τμήματα, έτσι ώστε να επαρκέσουν οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι για την πληρωμή των εκπαιδευτών.

Επιπροσθέτως, ένας ακόμη σημαντικός λόγος που δεν έχει ξεκινήσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι πως από φέτος οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπουν αφενός εκπαιδευτές πιστοποιημένους από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και αφετέρου πληρωμή τους μόνο μέσω τιμολογίου παροχής υπηρεσιών. Οι απαιτήσεις αυτές δημιουργούν σημαντικά προβλήματα και περιορίζουν στο ελάχιστο τη διαθέσιμη λίστα εκπαιδευτών. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται προσπάθειες ούτως ώστε να δοθεί λύση και να βρεθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτές που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης. Ευελπιστούμε πως όλα τα ζητήματα θα διευθετηθούν και σύντομα θα ξεκινήσει η νέα εκπαιδευτική χρονιά του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Σίφνου.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωσή μας.