Εκδήλωση για τα μονοπάτια της Σίφνου

  • Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2015 - 11:57

Ο Δήμος Σίφνου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 19:00, στο Φιλανθρωπικό ίδρυμα Πρόκου, με θέμα «Τα Μονοπάτια της Σίφνου».

Η ενημερωτική συνάντηση γίνεται μετά από πρόταση του Έπαρχου Μήλου & Σίφνου κ. Νίκου Βενάκη για πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Τουρισμού, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου, για στοχευμένη δράση σχετικά με τα μονοπάτια της Σίφνου.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό (ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, ιδιοκτήτες ταξί και λεωφορείων, επαγγελματίες και έμποροι κ.ά.) αλλά και των δημοτών για το δίκτυο μονοπατιών της Σίφνου, με στόχο την περαιτέρω προώθηση του περιπατητικού τουρισμού στο νησί.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών που πραγματοποίησε ο Δήμος και αφορούν:

- Στην καταγραφή μέσω του Google Trekker των 100 χιλιόμετρων σηματοδοτημένων μονοπατιών του νησιού. Η Σίφνος είναι το 1ο νησί της Μεσογείου στο οποίο η παγκόσμιας φήμης εταιρεία Google καταγράφει το σύνολο των σηματοδοτημένων μονοπατιών μέσω της εφαρμογής google trekker, με την οποία ο καθένας μπορεί να βλέπει σε τρισδιάστατη μορφή (3D), μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet, τα μονοπάτια της Σίφνου. Η εφαρμογή αυτή θα τεθεί σε λειτουργία από την Google στις αρχές του 2016 όπου και θα γίνει ειδική παρουσίαση από το Δήμο.

- Στο σχεδιασμό QR-codes για 15-20 ιστορικά μνημεία κατά μήκος των μονοπατιών σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά), τα οποία θα επικολληθούν στους πασσάλους, ώστε οι διερχόμενοι τουρίστες να μπορούν με το κινητό τους να διαβάζουν σημαντικές πληροφορίες για την κάθε διαδρομή.

- Στο σχεδιασμό και κατασκευή τεσσάρων διαφημιστικών (banners) για τα μονοπάτια σε 4 γλώσσες, προκειμένου να χρησιμοποιούνται στις εκθέσεις και σε άλλες δράσεις που συμμετέχει ο Δήμος Σίφνου σε σχέση με τα μονοπάτια.

Σ’ αυτή την εκδήλωση θα γίνει εκτενής παρουσίαση του δικτύου μονοπατιών, του συστήματος σηματοδότησης και των δράσεων προβολής από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Paths of Greece και εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου Σίφνου κ. Φοίβο Τσαραβόπουλο. Επίσης, θα παρουσιαστεί ο νέος πεζοπορικός χάρτης που εκδόθηκε από το Δήμο καθώς και η ιστοσελίδα www.sifnostrails.com που δημιούργησε ο Δήμος Σίφνου σε συνεργασία με την εταιρεία paths of Greece. Τέλος, θα παρασχεθούν διεθνούς επιπέδου τεχνικές συμβουλές στους ξενοδόχους και στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, που αφορούν σε υπηρεσίες ειδικευμένες στους πεζοπόρους.

Ετικέτες: