Στάση εργασίας των εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

  • Παρασκευή, 4 Μαρτίου, 2016 - 18:51

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου  με αφορμή την παραπομπή σε δίκη των 13 διαδηλωτών  που είχαν συλληφθεί κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Σύρο  εκφράζει την συμπαράστασή του στους διωκόμενους και ζητά "την απαλλαγή- αθώωσή τους  από τις προκάτ κατηγορίες".

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας συμμετείχε με στάση εργασίας στην διαδήλωση  διαμαρτυρίας για την πολιτική εξαθλίωσης του λαού μας που εφάρμοζε η τότε κυβέρνηση και μέλη μας έγιναν μάρτυρες  και αποδέκτες της αδικαιολόγητης αστυνομικής καταστολής .

Οι 13 διαδηλωτές    συνελήφθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής, όχι γιατί έπραξαν κάτι παράνομο αλλά επειδή άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην έκφραση της γνώμης,  κατά την επίσκεψη – φιέστα του, τότε, πρωθυπουργού  που εγκαινίασε τα μνημόνια διαρκείας. Τότε ακριβώς που οι δυνάμεις  καταστολής, κόβοντας την Ερμούπολη στα δύο και πνίγοντάς μας με τα χημικά , είχαν αναλάβει το ρόλο του «σκηνογράφου » στα  τηλεοπτικά γυρίσματα της φιέστας, ώστε στα πλάνα να αποτυπώνονται μόνο χαρούμενοι  χειροκροτητές….

Σήμερα,  4,5 χρόνια  και δύο μνημόνια μετά, η ιστορία  κατέταξε μεν  τον Γ. Παπανδρέου στα κατάστιχα  που αξίζει, η  δε  νέας  «αριστερή» κυβέρνηση, συνεχίζει την βιομηχανία διώξεων αγωνιστών ( τα « άγροτοδικεία» και τα «μαθητοδικεία» καλά κρατούν) καθώς επανειλημμένα αρνήθηκε να δώσει νομοθετική λύση στο θέμα,  όπως  ακριβώς και οι προηγούμενες…

Δύο μνημόνια μετά, η κυβέρνηση άλλαξε, «η ελπίδα δεν ήρθε», η καταστολή παρέμεινε και μαζί με αυτήν οι «μεταρρυθμίσεις» που λυμαίνονται το εισόδημα μας, που μας στερούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και την ίδια μας την εργασία, που  διαλύουν την δημόσια υγεία και την παιδεία, που εκποιούν τη δημόσια περιουσία.

Σε όλα αυτά μας θέλουν συμμέτοχους ή έστω αδιάφορους.

Σε όλα αυτά βρισκόμαστε  απέναντι.

Καταδικάζουμε  κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και  συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, ιδιαίτερα σε μία εποχή που τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας  βάλλονται από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.

Στο πλαίσιο της έκφρασης συμπαράστασης στους διωκόμενους  διαδηλωτές συμμετέχουμε στις σχετικές εκδηλώσεις και προκηρύσσουμε  3ωρη στάση εργασίας  για τις υπηρεσίες της Σύρου  την Δευτέρα  7 Μαρτίου 2016  στις ώρες 8:30 έως 11:30  προκειμένου διευκολυνθούν να παραστούν στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Μιαούλη τα  μέλη μας που το επιθυμούν».