Ο Έπαρχος Άνδρου για τους καθαρισμούς οδικού δικτύου

  • Τρίτη, 26 Απριλίου, 2016 - 14:07

Σχετικά με τους καθαρισμούς, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, υπό την επίβλεψη της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου, ενημερώνει ο Έπαρχος, κ. Λοτσάρης Δημήτρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Λοτσάρη:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου μέσω του Τμήματος Τεχνικών Έργων Άνδρου εκτελεί καθαρισμούς στις τάφρους απορροής και στα πρανή ανάντη  καθώς και κλαδοκοπή,  στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο στις περιοχές Σταυροπέδα, Απροβάτου, Μπατσί.

Πρωταρχικός στόχος είναι η  ασφάλεια των χρηστών του οδικού Δικτύου, μέσω της εξασφάλισης της καλύτερης ορατότητας καθώς και η σωστή παροχέτευση των όμβριων υδάτων εντός των τάφρων απορροής για την προστασία του Επαρχιακού Δικτύου

Οι μέχρι τώρα εργασίες ανέρχονται στο ποσό των 16.540 € με ΦΠΑ και εκπονούνται στα πλαίσια της εργολαβίας » Μίσθωση Μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών, καταπτώσεων κλπ στο Οδικό δίκτυο Άνδρου»

Μετά το Πάσχα θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο Επαρχιακό Δίκτυο Σταυροπέδα- Γαύριο και θα επεκταθούν και σε άλλα επικίνδυνα σημεία προς Κόρθι και Χώρα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου & ιδιαίτερα τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες της Άνδρου που βοήθησαν στην σημαντική μείωση των προϊόντων μεταφοράς  μέσω της επιτόπιας καύσης των προϊόντων κλαδοκοπής.

Σημαντική ήταν η συμβολή την Τοπικών Προέδρων Πιτροφού, Απροβάτου & Μπατσίου για την εκτέλεση των εργασιών».