2ος χρόνος ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ στην Πάρο

  • Πέμπτη, 28 Απριλίου, 2016 - 17:08

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Πάρου πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο: «2ος Χρόνος Δια Βίου Μάθηση στην Πάρο». Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» στις 20/4/2016. Συντονιστής και εκφωνητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Κουτσογιάννης, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΔΒΜ Πάρου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Δια Βίου Μάθηση στην τοπική κοινωνία της Πάρου. Ειδικότερα αναφέρθηκε στα οφέλη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως στην μείωση μαθησιακού χάσματος, στην παροχή πληροφόρησης σε μια εποχή που αλλάζει, στην αλλαγή κουλτούρας και στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων .

Στην εκδήλωση μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πάρου και Υπεύθυνος Δήμου του ΚΔΒΜ Πάρου κ. Μανώλης Μαλαματένιος ο οποίος αναφέρθηκε στο συνολικό έργο που υλοποιήθηκε στο ΚΔΒΜ Πάρου. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις θεματικές ενότητες οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων όπως: Οικονομία - Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία και Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις. Συνολικά υλοποιήθηκαν 36 τμήματα στα οποία συμμετείχαν 386 εκπαιδευόμενοι. Ο κ. Μανώλης Μαλαματένιος έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στην αναγκαιότητα συνέχισης των προγραμμάτων και του περεταίρω εμπλουτισμού των θεματικών ενοτήτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ». Η κ. Χρυσαυγή Κανελλοπούλου επιστημονικό στέλεχος του «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άνθρωπος και η οικογένεια σε ένα περιβάλλον που αλλάζει γρήγορα και συνέχεια καθώς και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Δια Βίου Μάθηση.

Παράλληλα μοιράστηκαν την εκπαιδευτική τους εμπειρία ο κ. Ανδρέας Καρποδίνης Λυκειάρχης του Γενικού Λυκείου Πάρου και η κ. Θεοδώρα Παπακυρίλλου Σαρρή Αντιδήμαρχος Πάρου. Αναφέρθηκαν στη καλή οργάνωση του ΚΔΒΜ Πάρου και στην καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πάρου και των σχολείων τα οποία παραχώρησαν το χώρο για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επιπλέον, αναφέρθηκαν στα κοινωνικά οφέλη της Δια Βίου Μάθησης και στη δυνατότητα προσωπικής ανάπτυξης του ατόμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης από τον Υπεύθυνο Δήμου Πάρου του ΚΔΒΜ κ. Μανώλη Μαλαματένιο και την Υπεύθυνη Γραφείου Παιδείας του Δήμου Πάρου κ. Λουκία Μαλαματένιου.

Ετικέτες: