Εύχρηστη, καλαίσθητη και πλούσια σε υλικό, η νέα τουριστική – ενημερωτική ιστοσελίδα του παρουσίασε ο Δήμος Κέας

Μικρό κόστος, αξιοπρεπές αποτέλεσμα

Μία πλούσια σε προωθητικό και ενημερωτικό υλικό τουριστική ιστοσελίδα για τον επισκέπτη απέκτησε ο Δήμος Κέας, με ελάχιστο κόστος, απλή αλλά καλαίσθητη σχεδίαση, συμπεριλαμβάνοντας επίσης και το νέο εμπορικό λογότυπο του Δήμου.

Έναν ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό, για το νησί της Τζιας, βγήκε στον διαδικτυακό «αέρα» τις προηγούμενες μόλις ημέρες, δημιουργώντας θετικότατες εντυπώσεις, τόσο για το καλό αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και για την ευκολία στην πλοήγηση ανάμεσα στις ενότητές του, με τα στοιχεία αυτά να συμβάλλουν, προκειμένου ο χρήστης και εν δυνάμει επισκέπτης του νησιού, να έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τα πάντα για την Κέα, σε ένα εύχρηστο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.

Κάλυψη του συνόλου των τουριστικών πληροφοριών

Στην τουριστική ιστοσελίδα της Κέας, η οποία εκτός από το πρόσφατα σχεδιασμένο λογότυπο του Δήμου περιλαμβάνει και το νέο branding «Island of Life ‘n’ Art» («Νησί της Ζωής και της Τέχνης»), μπορεί να βρει κανείς όλες τις πληροφορίες, που χρειάζεται, από το πώς θα φτάσει στο νησί, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, τον χάρτη, τη μορφολογία, έως και το σύνολο των δραστηριοτήτων, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τα τοπικά προϊόντα, την γαστρονομία και τα ιστορικά ή μυθολογικά στοιχεία και αξιοθέατα της Τζιας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση παρουσίασης του Δήμου Κέας, το νησί «αποκτά τον δικό της χώρο στο διαδίκτυο και αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της. Τις πιο δημοφιλείς αλλά και άλλες που ακόμα δεν έχουν αναδειχθεί αρκετά, τις πιο ενδιαφέρουσες, τις πιο γοητευτικές αλλά και αυτές που την κάνουν τόσο ξεχωριστή».

Η νέα αυτή ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στα ελληνικά και στα αγγλικά, με δυνατότητα, ωστόσο, αργότερα να προστεθούν και άλλες γλώσσες. Το site έχει σχεδιαστεί ώστε, εκτός από την περιήγηση μέσω υπολογιστή, να είναι ιδιαίτερα εύχρηστο επίσης στην περιήγηση από κινητά και tablet.

Η ιστοσελίδα χωρίζεται σε επτά θεματικές ενότητες, στις οποίες περιέχονται πληροφορίες για το νησί, τα αξιοθέατα, τις εκδηλώσεις, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό περιπέτειας, που προσφέρει η Κέα, αλλά και διάφορα νέα του νησιού, τα οποία εφεξής θα ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην πρώτη ενότητα, ο επισκέπτης μπορεί να μάθει βασικές πληροφορίες για το νησί, για την ιστορία του και τη μυθολογία, ενώ σε δισδιάστατο και τρισδιάστατο χάρτη της Κέας μπορεί να δει τα καταλύματα και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Στην ενότητα των αξιοθέατων, συμπεριλαμβάνονται η τοποθεσία και ενημερωτικό υλικό για σημεία ενδιαφέροντος, όπως μνημεία, μουσεία, παραδοσιακοί οικισμοί, παραλίες, ναυάγια, σπηλιές κ.α.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις, η σελίδα παρέχει σχετικό ημερολόγιο προγραμματισμένων δράσεων, με πληροφορίες τοποθεσίας, ώρας και περιεχομένου, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί, αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα υπάρχουν κατά την περίοδο της επίσκεψής του.

Μία ενότητα είναι αφιερωμένη στην τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της Κέας, τα οποία η ιστοσελίδα συστήνει στον επισκέπτη, τόσο με γραπτή περιγραφή, όσο και με μέσα, όπως η εικόνα και το βίντεο.

«Ο αγροτουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, οι τέχνες και οι κοινωνικές εκδηλώσεις είναι τομείς του τουρισμού που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες τα τελευταία χρόνια και έτσι έχουν τον δικό τους χώρο στη νέα ιστοσελίδα. Το μοναδικό δίκτυο μονοπατιών της Κέας, οι καταδύσεις και τα θαλάσσια σπορ έχουν και αυτά τους λάτρεις τους αφού μεγάλο μέρος των επισκεπτών του νησιού αναζητούν την περιπέτεια στις αποδράσεις τους», αναφέρει ο Δήμος, σχετικά με την κατηγορία του τουρισμού περιπέτειας.

Τέλος, η ιστοσελίδα παρέχει σύνδεση, με ένα απλό «κλικ», με όλα τα social media του Δήμου Κέας, ενώ διατίθεται και υπερσύνδεσμος, που οδηγεί σε μία μικρή παρουσίαση του νέου λογότυπου του νησιού.

Μία “ζωντανή” ιστοσελίδα

Όπως δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο Δήμαρχος Κέας, κ. Ιωάννης Ευαγγέλου, το νέο site «στοχεύει κυρίως στην προβολή και προώθηση με τον καλύτερο τρόπο του νησιού, ενώ είναι ανεξάρτητο από το site του Δήμου, το οποίο διαθέτει τις επίσημες ενημερώσεις και ανακοινώσεις. Η νέα ιστοσελίδα στοχεύει στην ενημέρωση και προσέλκυση του επισκέπτη».

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο site, το οποίο θα επικαιροποιείται διαρκώς και θα χρησιμοποιηθεί με όλες τις δυνατότητες, που παρέχει σήμερα το διαδίκτυο», τονίζει ο κ. Ευαγγέλου, σημειώνοντας, πως «η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να παραμένει “ζωντανή”. Να αναβαθμίζεται, να ανανεώνεται, τόσο στον τομέα του πληροφοριακού υλικού, όσο και η γκάμα των δραστηριοτήτων, που μπορεί να προσφέρει το νησί».

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός, πως ο Δήμος Κέας διέθεσε μόλις 10.000 ευρώ για την κατασκευή μίας εύχρηστης, κομψής, αλλά και πλούσιας σε ενημερωτικό και οπτικό υλικό ιστοσελίδας, δεδομένου, ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων νησιών των Κυκλάδων, τα ποσά που καλύπτουν τον σχεδιασμό μίας τουριστικής ιστοσελίδας, μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «αστρονομικά» και μάλιστα, χωρίς πάντα το αποτέλεσμα να δικαιώνει το ύψος της δαπάνης.

Ετικέτες: