Σύσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για το έργο του λιμένα Γαυρίου

Οριστικοποιήθηκαν τα σχέδια της τρίτης φάσης

  • Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 12 Μαΐου. 2016 - 7:48

Η τρίτη φάση του λιμένα Γαυρίου ήταν το αντικείμενο της πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο Λιμενάρχης Άνδρου κ. Χρήστος Νάνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου κ. Ευάγγελος Κορνάρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λάσκαρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λευτέρης Μπάλλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ανδρέας Βόσσος, η Δημοτική Σύμβουλος και υπεύθυνη τουρισμού του Δήμου Άνδρου κα Ελένη Πολίτου, ο Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Λευτέρης Καστρίσιος, η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου καθώς και ο μελετητής του έργου κ. Χαρίλαος Αντωνόπουλος. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οριστικοποιήθηκαν τα σχέδια της τρίτης φάσης του λιμένα Γαυρίου αφού εξετάστηκαν όλες οι ενδεχόμενες περιπτώσεις που προσκόμισε ο μελετητής.

Η βέλτιστη εφικτή λύση που επιλέχτηκε ήταν προϊόν ομόφωνης απόφασης των συμμετεχόντων αφού πρωτίστως ελήφθησαν υπόψη τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε σχέση με την σαθρότητα του υπεδάφους εξαιτίας γεωτρήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν. 

Επιπλέον αποφασίστηκε η από κοινού έκδοση των περιβαλλοντικών όρων της τρίτης φάσης του λιμανιού και του περιφερειακού του Γαυρίου και ο διαχωρισμός των δύο έργων κατά την κατασκευή τους. 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν επιστολές των πλοιάρχων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Άνδρου, οι οποίες ελήφθησαν υπόψη και εφαρμόστηκαν όπου αυτό ήταν τεχνικά εφικτό με τα δεδομένα που είχε ο μελετητής.

Την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη της συνάντησης  εξέφρασε με σχετική δήλωσή του ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η τρίτη φάση του λιμανιού του Γαυρίου οριστικοποιείται και δρομολογείται με απόφαση όλων των εμπλεκομένων, Δήμου και Περιφέρειας. Αυτή η ομοφωνία αποτελεί το εχέγγυο για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου για το νησί μας".