Διεθνής αδελφοποίηση μονοπατιών Σίφνου με νησί της Ν. Κορέας

  • Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2016 - 13:26

Τα μονοπάτια της Σίφνου “Sifnos Trails” αδελφοποιήθηκαν με το μονοπάτι Jeju Olle της νήσου Jeju της Νότιας Κορέας. Με πρωτοβουλία της Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece, ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ και το ίδρυμα JEJU OLLE FOUNDATION, αδελφοποίησαν την Τετάρτη 11 Μαΐου τα μονοπάτια τους.
Είναι η πρώτη φορά που ένα δίκτυο μονοπατιών της Ελλάδας συμμετέχει σε αδελφοποίηση μονοπατιών, ένα πρόγραμμα του World Trails Network.
Το Jeju Olle είναι ένα από τα πιο διάσημα μονοπάτια της Ασίας. Βρίσκεται στο νησί Jeju της Νότιας Κορέας το οποίο δέχεται περίπου 13.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Το μονοπάτι έχει μήκος 425 χιλιόμετρα και η επισκεψιμότητά του αγγίζει τα 2 εκατομμύρια πεζοπόρους το χρόνο! Η Ιδρύτρια του μονοπατιού, Suh Myong Sook επισκέφθηκε τη Σίφνο μετά από παρότρυνση της Paths of Greece, με σκοπό να διερευνήσει τη δυνατότητα αδελφοποίησης με το δίκτυο μονοπατιών Sifnos Trails, μήκους 100 χιλιομέτρων.
Ο Δήμος Σίφνου και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Σίφνου φιλοξένησαν την κα. Suh, η οποία ενθουσιάστηκε με το νησί, τις πεζοπορίες του, την καθαριότητά του αλλά κυρίως, με τη φιλοξενία των ανθρώπων. Η Suh περπάτησε πολλές από τις διαδρομές της Σίφνου, και είχε μια ολική άποψη για τον φυσικό και πολιτισμικό  πλούτο του νησιού το οποίο την ενθουσίασε!
Η αδελφοποίηση μονοπατιών είναι ένα πρόγραμμα του World Trails Network. Με την αδελφοποίηση, δύο μονοπάτια από διαφορετικά μέρη του κόσμου ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας, ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και κάνουν κοινή προβολή.
Για πρώτη φορά Ελληνικό μονοπάτι συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, και είμαστε σίγουροι πως θα ωφελήσει τη Σίφνο, προβάλλοντάς μας στην άλλη άκρη της γης!