Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Υπ. Περιβάλλοντος και τον Τ. Κουίκ, για το ζήτημα των απορριμμάτων

  • Πέμπτη, 28 Ιουλίου, 2016 - 15:07

Το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων της Τήνου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με την συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, του Υφυπουργού  παρά τω Πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, του Δημάρχου του νησιού Σίμου Ορφανού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε - έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Τήνου - προκειμένου να «ξεκολλήσουν» γραφειοκρατικά εμπόδια, που σύντομα θα φέρουν την Τήνο σε μια οριακή κατάσταση.

«Ο Δήμαρχος έχει δίκιο σε αυτά που ζητάει, προκειμένου να αντιμετωπίσει το διαχειριστικό πρόβλημα των απορριμμάτων στο νησί του, ένα νησί που δέχεται κι ένα τεράστιο όγκο επισκεπτών χειμώνα - καλοκαίρι, προσκυνητών της Ιεράς εικόνας της Παναγίας», δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και συνέχισε:

«Η συζήτηση με τον συνάδελφο και αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική. Ο κ. Τσιρώνης μάλιστα, λόγω της αναμφισβήτητα μεγάλης εμπειρίας και γνώσης που έχει επάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο υπέδειξε στον κ. Ορφανό ποιες είναι οι συγκεκριμένες ρεαλιστικές λύσεις, χωρίς σπατάλη χρημάτων, έτσι ώστε η Τήνος να βάλει σε μια σειρά το θέμα των αποβλήτων της.

Ως συντονιστής του κυβερνητικού έργου, με θεσμοθετημένο τομέα ευθύνης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ζήτησα από τους υπηρεσιακούς του παράγοντες - που ήταν παρόντες στη σύσκεψη - συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων».