Η αλόγιστη χρήση νερού φέρνει πρόστιμα

Η λειψυδρία συνεχίζεται στη Νάξο

  • Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2016 - 22:42

Λελογισμένη χρήση της κατανάλωσης νερού συστήνεται στους δημότες και τους επισκέπτες της Νάξου, καθώς η λειψυδρία πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτή και να αποφεύγεται η αλόγιστη χρήση του, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πρόστιμα.

Από τις αρχές Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε να αυξάνεται και ο αριθμός των επισκεπτών στη Νάξο, εκ μέρους του Δήμου είχαν επισημανθεί τα προβλήματα λειψυδρίας με τα οποία βρισκόταν αντιμέτωπο το νησί, ζητώντας και από τους δημότες να τηρήσουν μία συνετή στάση ως προς την κατανάλωση του νερού.

Το θέμα, δύο μήνες μετά επανέρχεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, το οποίο με νεότερη ανακοίνωση του εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση, με τους παραβαίνοντες τις οδηγίες να βρίσκονται αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Το Λιμενικό Ταμείο απέστειλε σχετική έγγραφη ειδοποίηση προς τους Συλλόγους Εμποροεπαγγελματιών, Μαζικής Εστίασης, Αλιέων και Ερασιτεχνών Αλιέων, τα Τουριστικά Γραφεία και τους Ανταποκριτές Λιμένων Νάξου στους οποίους επισημαίνει την δυσχερή κατάσταση, κάνοντας παράλληλα έκκληση περιορισμού της κατανάλωσης νερού μόνο για τις αναγκαίες χρήσεις.

Αναφέρεται στο οξύ πρόβλημα λειψυδρίας με την οποία είναι αντιμέτωπο το νησί, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που προηγήθηκε κατά την περίοδο του χειμώνα, γεγονός που οδήγησε στην μείωση των αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες της Φανερωμένης και των Εγγαρών, που κατά κύριο λόγο, με την συνεπικουρία των γεωτρήσεων, εξυπηρετούν την υδροδότηση του νησιού, το οποίο δεν διαθέτει εγκαταστάσεις αφαλάτωσης, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επικουρικά.

Για του λόγους αυτούς γίνεται έκκληση σε όλους τους δημότες και τους εποχικούς καταναλωτές να μειώσουν την αλόγιστη χρήση του νερού και να περιοριστεί η κατανάλωση του στα απολύτως απαραίτητα.

Επισημαίνεται δε πως σε αντίθετη περίπτωση και χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση θα υπάρξει διακοπή της υδροδότησης, με παράλληλη επιβολή προστίμων, όπως εκ του νόμου προβλέπεται.

Προς ενημέρωση αναφέρεται πως η αλόγιστη χρήση νερού σε περίοδο λειψυδρίας για πλύσιμο οποιουδήποτε εξωτερικού χώρου, αυτοκινήτων, ελλιμενισμένων σκαφών, πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι και λοιπών παρόμοιων ενεργειών, θεωρείται παράβαση και τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα κοστολογείται ανάλογα από 200 ευρώ και ανά παράβαση και θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής μέσα στην ίδια περίοδο απαγόρευσης.

Καταλήγει δε πως μόνο με τη ορθολογική χρήση του νερού και με τη δική σας συνεργασία θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα έλλειψης νερού και να εξασφαλίσουμε την επάρκειά του, ώστε να μη λείψει από κανέναν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: