Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους αρμόδιους υπουργούς για το ναυάγιο του Sea Diamond

"Κίνδυνος να καταστραφεί ολόκληρο το οικοσύστημα"

  • Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 16 Σεπ. 2016 - 7:27

Ερώτηση, σχετικά με την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης:

Για εννιά χρόνια παραμένει στο βυθό της καλντέρας το κρουαζιερόπλοιο “Sea  Diamond”, μολύνοντας τα νερά της Σαντορίνης και καταστρέφοντας το θαλάσσιο περιβάλλον. Δικαιολογημένα οι κάτοικοι του νησιού ανησυχούν για τον κίνδυνο να καταστραφεί ολόκληρο το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής.

Το ΚΚΕ έφερε πολλές φορές το θέμα στη βουλή, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους κατοίκους της Σαντορίνης και ζητώντας από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πάρουν άμεσα μέτρα για την ανέλκυση του ναυαγίου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει τίποτα απολύτως.

Σήμερα επανερχόμαστε στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που ως αντιπολίτευση είχε ταχθεί υπέρ της ανέλκυσης του ναυαγίου, επί δύο χρόνια δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση και με ποιό χρονοδιάγραμμα:

Για την απομάκρυνση του “Sea Diamond» από το βυθό της Καλντέρας.

Για τον καταλογισμό ευθυνών στην  πλοιοκτήτρια εταιρεία "Hellenic Louis Cruises" και την αποκατάσταση της ζημιάς που προξένησε και συνεχίζει να προξενεί στη θάλασσα και το περιβάλλον της Σαντορίνης.

Ετικέτες: