Συνάντηση Δημάρχου Θήρας με τον Υπουργό Ναυτιλίας

  • Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2016 - 12:34

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας κου Θοδωρή Δρίτσα και του Δημάρχου Θήρας κου Νίκου Ζώρζου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κος Ηλίας Πελέκης καθώς και ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Λιμενικού Ταμείου κος Δημήτρης Ταγκαλάκης.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η θεσμοθέτηση του τέλους του κώδικα ασφαλείας του ISPS και για τα δημοτικά λιμενικά ταμεία (τέλος που ισχύει μόνο για Οργανισμούς Λιμένος). Παράλληλα, ο Υπουργός ενημερώθηκε για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του λιμένος του Αθηνιού. Ο κος Δρίτσας υποσχέθηκε ότι το θέμα της θεσμοθέτησης του τέλους θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια της συνάντησης, συζητήθηκαν με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας οι διαδικασίες νομιμοποίησης των καταφυγίων μικρών σκαφών στις περιοχές Μπαξέδες, Πορί, Βουρβούλος και Έξω Γυαλός, οι οποίες – σύμφωνα με το υπουργείο -  βρίσκονται σε εξέλιξη.