Η Μήλος σε Διεθνές Συνέδριο για τον Νησιώτικο Τουρισμό στην Κίνα

  • Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2016 - 16:50

Σε μια λαμπρή διεθνή τουριστική διοργάνωση συμμετείχε ο Δήμος Μήλου εκπροσωπούμενος από την Αντιδήμαρχο Μήλου κ. Ζαμπέτα Τούρλου κατόπιν επίσημης πρόσκλησης που έγινε στον Δήμο μας από τον Δήμαρχο της Διοργανώτριας πόλης Zhoushan κ. Wen Nuan και τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Ζοu Xiaoli.
Πρόκειται για το Διεθνές Συνέδριο Νησιωτικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Κινεζικού Αρχιπελάγους, πόλη Zhoushan, το διάστημα από 21-23 Σεπτεμβρίου 2016.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν 26 χώρες από όλο τον κόσμο, περισσότερες από 40 αποστολές και πάνω από 1.000 σύνεδροι με την Ελλάδα να είναι η ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ του Συνεδρίου, εκπροσωπούμενη από τρία νησιά, τη Μήλο, την Λευκάδα και την Ζάκυνθο. Στο IITCZC συμμετείχε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με εκπρόσωπό της τον Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, ως μέλος του Δ.Σ. της και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης.
Η συμμετοχή του νησιού μας στο Συνέδριο αυτό ήταν μια στρατηγική κίνηση στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για την τουριστική επέκταση της Μήλου στην δυναμική τουριστική αγορά της Ασιατικής χώρας.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος του Συνεδρίου, η Αντιπροσωπεία της Μήλου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων με κυβερνητικούς εκπρόσωπους της Κίνας, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, Αντιπροσωπείες άλλων χωρών, τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού από όλον τον κόσμο καθώς και με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στη Σαγκάη, κ. Βασίλειο Ξηρό.
Πέρα από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συνεδρίου, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της Αντιπροσωπίας μας, σε επίσημη συνάντηση που έγινε με τον ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο της Επαρχίας, κο Zhou Jiang Yong, Γραμματέα της Διοικητικής Επιτροπής της Zhejang Zhoushan Archipelago New Area, στο Κυβερνείο, καθώς και η συμμετοχή της Μήλου στο Mayor’s Forum (Συνάντηση Δημάρχων) όπου συζητήθηκαν πάρα πολλά θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά μας και την ουσιαστική τουριστική επικοινωνία μεταξύ των προορισμών .
Μέσα σε φιλικό κλίμα και έχοντας κερδίσει τον ενθουσιασμό των διοργανωτών για το νησί μας, πραγματοποιήσαμε συνάντηση εργασίας με την Αναπληρώτρια Δήμαρχο της Putuo, περιοχή της Ζhoushan, κα Qiu Yilong κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε παρουσίαση της Μήλου και να συζητήσουμε τη προοπτική σύναψης πρωτοκόλλου συνεργασίας και αδελφοποίησης μεταξύ των δύο προορισμών.
Αξιολογώντας την όλη συμμετοχή μας σε μια τόσο λαμπρή και σημαντική διοργάνωση για τον Διεθνή Νησιωτικό Τουρισμό, και έχοντας προβάλει το τουριστικό προϊόν της Μήλου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνεχίζουμε την συστηματική προσπάθεια για την αξιοποίηση και εμβάθυνση των επαφών που πραγματοποιήσαμε για την δημιουργία μιας ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνεργασίας με την αγορά της Κίνας.
Καταλήγοντας εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για την άψογη διοργάνωση και ευχαριστούμε θερμά τους Διοργανωτές της IITCZS και τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Ζοu Xiaoli για την τιμητική τους πρόσκληση και την απαράμιλλη φιλοξενία.