Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Κύθνου

Βράβευση της Κύθνου για την ανακύκλωση

  • Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2016 - 11:00

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε , η τελετή απονομής των Best City Awards 2016.Τα βραβεία «Best city awards» στοχεύουν στην ανάδειξη Πόλεων και Επιχειρήσεων που πραγματοποιούν επιτυχημένα έργα τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και επιβραβεύουν Δήμους που διακρίθηκαν για έργα τα οποία πραγματοποίησαν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις.Τα βραβεία παρουσίασαν η ηθοποιός Ισαβέλλα Κογεβίνα και η Aννίτα Xριστοφίδου.
Η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από 20μελή επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας είναι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ συμμετείχαν προσωπικότητες που επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, την εμπειρία και εξειδίκευσή τους στα αντικείμενα των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης..
Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα.Ο Δήμος Κύθνου έχοντας καταθέσει μία και μοναδική υποψηφιότητα στο πυλώνα: Green City, Ενότητα βράβευσης:Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και Κατηγορία βράβευσης: Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση , απέσπασε το SILVER Βραβείο,για τη δράση, "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ".Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Κύθνου και Πρόεδρος του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου και Ιονίου κ. Ηλιού Γιώργος, ο οποίος είναι υπεύθυνος συντονισμού του προγράμματος.
Μετά το πέρας της βράβευσης ο Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Η σημερινή βράβευση αποτελεί μία σημαντική στιγμή για το νησί και το Δήμο Κύθνου, το πρόγραμμα "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ" αριθμεί μόνο μερικούς μήνες δράσης και ήδη έχει επιφέρει σπουδαία αποτελέσματα, τα οποία αναγνωρίζονται πανελλαδικά. Η σημερινή βράβευση μας γεμίζει ευθύνη ,ώστε το επόμενο διάστημα να φροντίσουμε το πρόγραμμα της Ανακύκλωσης στο νησί μας να εξελίσσεται και να ανταποκρίνεται στις συνεχόμενες προκλήσεις όπως είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί. Το σημερινό βραβείο ανήκει εξ όλοκλήρου στην Τεχνική Υπηρεσία και στο προσωπικότου Δήμου που καθημερινά μοχθεί και έχει ανάγει την Ανακύκλωση σε θέμα που πραγματικά ξεπερνάει τα στενά όρια της εργασίας τους. Οφείλω βέβαια να το αφιερώσω σε δύο ομάδες ανθρώπων , στα παιδιά της Κύθνου που αγκάλιασαν όλη την προσπάθεια με πρωτοφανή τρόπο αλλά και στους ηλικιωμένους που καθημερινά τους συναντάω στο δρόμο με τη μπλέ σακούλα στο χέρι!!! Ο στόχος παραμένει ένας, η εξασφάλισημίας καλύτερη ποιότητας ζωής για τους Κυθνιώτες, και γι αυτό προσπαθούμε καθημερινά. Συγχαρητήρια στους διοργανώτες,εύχομαι του χρόνου ακόμα καλύτερη διοργάνωση.»