Συμμετοχή σε Διεθνή Τουριστική Έκθεση στη Γερμανία

H Κέα “επενδύει” στον θαλάσσιο τουρισμό

  • Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2017 - 06:23

Ο Δήμος Κέας συμμετέχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “BOOT 2017”, στο Düsseldorf της Γερμανίας, με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό και τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Η έκθεση θα διεξαχθεί από το Σάββατο 21 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.

Η Κέα θα προβληθεί και θα εκπροσωπηθεί εκεί με δικό της περίπτερο στο τμήμα του καταδυτικού τουρισμού, στην τοποθεσία (Hall 3/ F90.13), στο ευρύτερο περίπτερο του Taucher Magazine, ώστε να μοιραστεί με το παγκόσμιο κοινό τους υποθαλάσσιους θησαυρούς του νησιού μας και φυσικά τα ναυάγια που βρίσκονται στο βυθό του με κυριότερο αυτό του “Βρεταννικού” που θεωρείτε το Έβερεστ των ναυαγίων. Το κοινό της Γερμανίας δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις καταδυτικές δραστηριότητες και γενικότερα στον εναλλακτικό τουρισμό, για τον οποίο προσφέρεται το νησί μας.

Τουριστικός προορισμός ειδικών συμφερόντων

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, στις 21.1, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση (στο Hall 10, περίπτερο Ε74, ώρα 14.00μ.μ.) από το Ελληνικό Προξενείο σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Enterprise Greece» με στόχο την προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών που παίρνουν μέρος στην “Boot 2017”. H Enterprize Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας που, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης,δραστηριοποιείται στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, με στόχο να προβάλει την χώρα μας ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.
Στην εκδήλωση αυτή θα προβληθεί και η Κέα και τα προϊόντα της, με την στήριξη του αξιότιμου γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Düsseldorf, κυρίου Γρ. Δελαβέκουρα, αλλά και του Δημάρχου του Düsseldorf κυρίου Τόμας Γκέιζελ, πιστού φίλου της Κέας, ο οποίος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση. Απώτερος στόχος είναι να επιτευχθεί η διασύνδεση με τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες του τουρισμού ανά τον κόσμο και να προβληθεί η Κέα σαν τουριστικός προορισμός ειδικών ενδιαφερόντων. Έχουν επίσης προσκληθεί να επισκεφθούν το περίπτερο της Κέας Γερμανοί δημοσιογράφοι από τον χώρο των καταδύσεων, όπως και άλλοι επαγγελματίες του χώρου, μερικοί εκ των οποίων παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια των ναυαγίων του Βρετανικού και του Burdigala.