Ανακοίνωση των Τομεακών Οργανώσεων του ΚΚΕ στις Κυκλάδες για τη συνέντευξη Τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

"Μεγάλο το θράσος τους"

  • Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2017 - 13:22

"Πρόσφατα οι τρεις βουλευτές του Σύριζα στις Κυκλάδες έδωσαν συνέντευξη τύπου στη Σύρο, για να εκθειάσουν την κυβερνητική πολιτική και να πείσουν τους κατοίκους των νησιών ότι όλα τα προβλήματά λύθηκαν ή λύνονται.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι είναι μεγάλο το θράσος τους να απευθύνονται στους νησιώτες, σαν να μην έχουν καμία ευθύνη για την στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησής τους και με την δική τους ψήφο. Αλήθεια πότε λύθηκαν όλα τα προβλήματα και δεν το έχουν αντιληφθεί οι νησιώτες;

Ασφαλώς οι κ. βουλευτές αισθάνονται ικανοποιημένοι που τα προβλήματα στο χώρο της υγείας παραμένουν τα ίδια και οξύνονται και ας μην προβάλουν δήθεν την λειτουργία (υπολειτουργία) του νοσοκομείου της Σαντορίνης ως απόδειξη. Γιατί δεν είπαν τίποτα για την υποστελέχωση  σε γιατρούς – νοσηλευτές – αναλώσιμα των Κέντρων  Υγείας στα νησιά;  Γιατί δεν είπαν τίποτα ότι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς ή στην Αθήνα εξαιτίας αυτής της κατάστασης, με ότι συνεπάγεται αυτό για την τσέπη τους; Τι λένε για το κόψιμο, μόλις πριν λίγες μέρες από τον ΕΟΠΠΥ, της πρόσβασης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στη θεραπεία που έχουν ανάγκη;  Μη μας πουν ότι δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά φταίει ο κακός ΕΟΠΠΥ!!

Αλήθεια ποιους προσπαθούν να πείσουν, ότι αν πάει καλά η οικονομία το 2017 θα επαναφέρουν τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ που ίσχυε μέχρι πρότινος; Αυτό κι αν είναι πολιτική απάτη.

Γιατί δεν είπαν τίποτα, που τα νησιά των Κυκλάδων είναι απομονωμένα μεταξύ τους και με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ειδικά τώρα το χειμώνα; Τι έχουν κάνει για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια; Τίποτα.

Γιατί δεν μας είπαν τίποτα πως τα βγάζει πέρα ο άνεργος, αυτός που του έκοψαν τη σύνταξη, το μισθό, τις κοινωνικές παροχές; Τι λένε για την απόφαση της κυβέρνησής τους να στέλνει στο κέντρο είσπραξης των ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ) τους μικροεπαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες που χρωστάνε στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ κάτω από 5.000 €. Δεν γνωρίζουν οι κ. βουλευτές ποια είναι η οικονομική πραγματικότητα αυτού του κόσμου και ότι οδηγούν τα μικρομάγαζα σε νέα λουκέτα;

Οι τρεις βουλευτές του Σύριζα μίλησαν για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει το Νεώριο και γενικά η ναυπηγοεπισκευή. Δηλαδή 2 χρόνια τώρα η κυβέρνησή τους δεν έχει ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση; Γιατί κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους του Νεωρίου και τους νησιώτες;

Αλλά το αποκορύφωμα της πολιτικής υποκρισίας τους, είναι όταν συμφωνούν με τους αγώνες των εργαζομένων και μάλιστα προτρέπουν πχ. τους ναυτεργάτες να κάνουν μεν 48ωρη απεργία αλλά να την διακόπτουν και να συνεχίζουν με νέα 48ωρη, λες και το συνδικαλιστικό κίνημα είναι παιχνίδι για μικρά παιδιά.

Οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ στις Κυκλάδες καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να γυρίσουν την πλάτη τους στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, όπως και στα άλλα αστικά κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015, μαζί και σήμερα ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους. Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζεται με την προσμονή ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Η διέξοδος είναι στον οργανωμένο αγώνα μέσα από τις ταξικά σωματεία των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων στην ΠΑΣΕΒΕ και των αγροτών που σήμερα είναι στα μπλόκα. Σ’ αυτό τον αγώνα καλεί το ΚΚΕ και όχι στην υποταγή και στη συναίνεση που καλούν οι βουλευτές του Σύριζα, για να περνάει πιο εύκολα η αντιλαϊκή πολίτική τους ενόψει μάλιστα και του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης, που θα φέρει νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή άλλωστε είναι «η νέα πολιτική αντίληψη» που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή ενίσχυση από την μια μεριά των επιχειρηματικών ομίλων  και τα βάρη στο λαό από την άλλη.

Η συμπόρευση με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ελπίδα για το λαό".