Ευθύνες για τις καταστροφές, από την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, στους ασκούντες διοίκηση

Θεομηνία!!! Βιβλική καταστροφή!!!

  • Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2017 - 06:21

Ευθύνες τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης επιρρίπτει η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για το θέμα των καταστροφών που προκλήθηκαν στο νησί εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε.

Με συγκεκριμένα ερωτήματα, ο αριστερός αυτοδιοικητικός συνδυασμός, θέτει προ των ευθυνών τους ασκούντες εξουσία σε κάθε επίπεδο.

Όπως αναφέρει «Όταν κάποιοι θέλουν να αποτινάξουν τις ευθύνες από τις πλάτες τους, ανακαλύπτουν τις ευθύνες του Θεού. Όταν με μια βροχή πνιγόμαστε θυμούνται την αντιπλημμυρική προστασία. Στη συνέχεια λησμονούν, συναινούν ή κάνουν τα «στραβά μάτια» όταν τα ρέματα γίνονται δρόμοι ή μπαζώνονται.

 Όταν κάθε χρόνο εμείς, με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, εστιάζουμε στο πρόβλημα της απουσίας έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, κάνουν πως δεν ακούν. Η κεντρική εξουσία και οι τοπικοί μας άρχοντες σε Δήμο και Περιφέρεια έχουν άλλες προτεραιότητες  και όχι την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του ανθρώπινου μόχθου. Γιατί αν το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικό, πρέπει να μας το αποδείξουν.

• Ας μας πει η κυβέρνηση της «αριστεράς», ποιος είναι ο κεντρικός σχεδιασμός της για να μην πνίγονται άνθρωποι και καταστρέφονται περιουσίες κάθε φορά που βρέχει.

• Ας μας πει η περιφέρεια, πως με 3,5 εκ. ευρώ θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλα τα νησιά του νότιου Αιγαίου.

• Ας μας πει ο Δήμαρχος Πάρου, ποια είναι τα προγραμματισμένα αντιπλημμυρικά έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας».