Νέα σύνθεση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μυκόνου

  • Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:21

Με την υπ’ αριθμ. 10/2017 απόφαση του  Δήμαρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά συγκροτήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μυκόνου για την διετία 2017-2019. Ο Δήμαρχος έδωσε ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στην επιτροπή, αφού υπό την Προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Ρουσουνέλου, παρουσίασε σημαντικά αποτελέσματα.

Ακολουθεί ένας συνοπτικός απολογισμός των δράσεων της επιτροπής ΓΙΑ την διετία που πέρασε:

Με την απόφαση 141/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου ιδρύεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Μυκόνου η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  (ΔΕΠ ) σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση της παράταξής της πλειοψηφίας και την μακροχρόνια απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο ρόλος της ΔΕΠ είναι ο έλεγχος των σχολικών επιτροπών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), η εισήγηση για την  κατανομή των πιστώσεων, η ίδρυση ή κατάργηση σχολείων και η εποπτεία των συλλόγων γονέων.

Στα πλαίσια των  αρμοδιοτήτων της , η ΔΕΠ σε συνεργασία με τους Προέδρους της  Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής  ξεκίνησε το 2014 μια εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία για την επαναχρηματοδότηση  και την αποκατάσταση της  ομαλής λειτουργίας της επιτροπής,  η οποία ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2016 με την πρώτη μετά από χρόνια χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής  , εξασφαλίζοντας  έτσι  την εύρυθμη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων του νησιού μας.

Η Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή εκτός από τις δεκάδες μικροεπισκευές-συντηρήσεις,  την προμήθεια των σχολείων με αναλώσιμα και τις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις έκανε και τις παρακάτω εργασίες:

  • Άλλαξε 21 κουφώματα στο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
  • Εξόπλισε τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ
  • Επανάφερε σε λειτουργία το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου
  • Επισκεύασε τις εγκαταλελειμμένες  αίθουσες  που βρίσκονταν δίπλα στο σχολείο του Γυμνασίου ώστε να λειτουργήσουν σαν αίθουσες διδασκαλίας
  • Εξόπλισε με σύστημα πυρασφάλειας το Γυμνάσιο
  • Ανακαίνισε την περίφραξη και τις πόρτες εισόδου στο Γυμνάσιο.

Στο τέλος του 2016 επιχορηγήθηκε επιπλέον για πρώτη φορά από το Δήμο Μυκόνου  η Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή με ένα  μεγάλο χρηματικό ποσό (123.000€) ώστε να μπορέσει να συντηρήσει και να εξοπλίσει τα σχολεία της . Το ίδιο ποσό υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2017 το οποίο θα δοθεί στην Πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή  για τις δικές της ανάγκες.

Όσο αφορά την  ετήσια συντήρηση και το βάψιμο των σχολικών μονάδων ,   η χρηματική επιχορήγηση από τον Δήμο αυξήθηκε  από 20.000 ευρώ σε 200.000 ευρώ ετησίως.

Αντιμετωπίζοντας την αλματώδη αύξηση του μαθητικού πληθυσμού στα σχολεία της Μυκόνου και  αφού έλαβε υπ’ όψη της τις εισηγήσεις των διευθυντών των σχολείων που αφορούσαν την συνεχόμενη μαθητική αύξηση σε όλες τις βαθμίδες και των κορεσμό των υπαρχουσών σχολικών εγκαταστάσεων, η ΔΕΠ σε ειδική συνεδρίαση   εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση 2ου Γυμνασίου στην Άνω Μερά και την ίδρυση 3ου Δημοτικού στην περιοχή Πετεινάρος.

 Η ΔΕΠ  σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο τμήμα μελετών του Υπουργείου Παιδείας   που αφορούν την έγκριση για  την κατασκευή του ΕΠΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτά τα δυο χρόνια υπήρξε πολύ καλή συνεργασία της ΔΕΠ με όλους τους συλλόγους γονέων όλων των βαθμίδων οι οποίοι συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην καλή λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα οι σύλλογοι γονέων  των σχολείων  της πρωτοβάθμιας οι οποίοι στήριξαν δυναμικά τα σχολεία τους ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλα τα χρόνια που δεν χρηματοδοτούνταν η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή.

 

           Τη νέα επιτροπή απαρτίζουν οι:

  1.  Γεώργιος Ρουσουνέλος, Δημοτικός Σύμβουλος ως Πρόεδρος.
  2. Φραγκίσκος Λάβαρης (Δ/ντής του 2ου Δ.Σ. Χώρας Μυκόνου), τακτικό μέλος και Ελένη – Μαρία Δρυμάκη (Προϊσταμένη του Νηπ/γείου Μαραθίου Μυκόνου), ως αναπληρώτρια αυτού.
  3. Διονύσιος Δημάκης (Δ/ντής του ΓΕΛ Μυκόνου), τακτικό μέλος και Δημήτριος Μπάλλας, (Δ/ντης Γυμνασίου Μυκόνου), ως αναπληρωματικό μέλος.
  4. Μαρία Κουσκουνέλου (Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Άνω Μεράς), τακτικό μέλος και Αρτέμη Γελανδαλή, (εκπρόσωπο της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων), ως αναπληρωματικό μέλος.
  5. Μαρία Κουσαθανά (εκπρόσωπο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Μυκόνου), τακτικό μέλος και Κωνσταντίνος Κατσούδας (εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Μυκόνου), ως αναπληρωματικό μέλος.