"Η κακή Αποκεντρωμένη πάλι ακύρωσε αποφάσεις του Δήμου Άνδρου"

  • Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2017 - 12:43

Η ακύρωση παράνομων Αποφάσεων Οργάνων της διοίκησης Σουσούδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου συνεχίζεται κανονικά και είναι καταπέλτης, σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, "Άνδρος της ζωής μας".

 Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

 "Ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννης Καπάκης με επιστολή του, την οποία κοινοποιούσε και στην οικεία Αποκεντρωμένη, από τον Νοέμβριο του 2016 ζητούσε από τον Δήμαρχο Άνδρου εξηγήσεις για την υπ’ αρ. 147/2016 Απόφαση της Ο.Ε. (Α.Δ.Α. : 6ΟΗ1ΩΨΙ-Υ6Η) σχετικά με την κατακύρωση σε συγκεκριμένο επιχειρηματία του διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στάθμευσης - αμαξοστασίου του στόλου των οχημάτων καθαριότητας, στέγασης αποθήκης υλικού ηλεκτροφωτισμού και αρχείου του Δήμου μας, έναντι του ποσού των 4.000 ευρώ μηνιαίως.

Ως συνήθως η αλαζονική Αγία Τριάδα του Δημαρχείου (κ.κ. Σουσούδης, Μπάλλας και Βουραζέρης) αγνοώντας προκλητικά την επιστολή Καπάκη (που έθιγε τα σκοτεινά σημεία αυτού του μειοδοτικού διαγωνισμού), αρνήθηκαν να απαντήσουν αλλά ήρθε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση  και χάλασε τα σχέδια του κ. Δημάρχου και της παρέας του καθόσον ακύρωσε τη σχετική Απόφαση μ’ ένα σκεπτικό που δείχνει πλέον φανερά σε όλους πόσο αδιαφανώς ασκείται η οικονομική διαχείριση στο Δήμο Άνδρου (βλ.Α.Δ.Α.: ΩΦΡΧΟΡ1Ι-29Κ)

 

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για το ιερατείο.

 

Θέλοντας να δώσουν πάση θυσία τη δουλειά σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, άφησαν πολύ μικρότερη προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προσφορών (μην τυχόν και εμφανιστεί άλλος, πέραν του ήδη προαποφασισμένου…). Άλλωστε, γνώριζαν ότι το ακίνητο που ο εν λόγω προσέφερε δεν πληρούσε, την ημέρα της δημοπρασίας, βασικούς όρους της διακήρυξης (δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο!!!, δεν διέθετε ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού και υδροδότησης!!! και το εξωφρενικό ενοίκιο των 4.000 ευρώ που ζητούσε ο επιχειρηματίας δεν ανταποκρινόταν στις νόμιμες προϋποθέσεις για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών !!!!). Με άλλα λόγια, η διαδικασία που ακολουθήθηκε έπασχε από παντού και ρεζιλεύτηκαν για μια ακόμα φορά.

Δεν μπορεί να πάει το μυαλό μας ότι σκαρφίζονται χίλια δυο παραπλανητικά τεχνάσματα για να δώσουν τις δουλειές στους δικούς τους, παίζοντας ασύστολα με τα λεφτά του Ανδριώτικου λαού.

 

Εάν ο κακός κ. Καπάκης δεν έστελνε την επιστολή στην Αποκεντρωμένη για τη συγκεκριμένη σκανδαλώδη δημοπρασία, οι πολίτες του νησιού μας, ως υποζύγια, θα πλήρωναν μέσω των τελών καθαριότητας - ηλεκτροφωτισμού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το ποσό των 4.000 ευρώ μηνιαίως για το ενοίκιο ενός ακινήτου που «έμπαζε» από παντού αλλά «εξυπηρετούσε» αλλιώς…. Σημειώνεται ότι η δαπάνη του ενοικίου επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών τελών της Υπηρεσίας Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού, δηλ. όλους εμάς.

 

Και δεν συζητούμε βέβαια για το θέμα τήρησης και σεβασμού των συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής των χώρων εργασίας του προσωπικού που θα χρησιμοποιούσε το εν λόγω ακίνητο. Αυτό είναι ψιλά γράμματα για τον γιατρό κ. Δήμαρχο που θυμάται να επικαλεστεί τη δημόσια υγεία μόνον όταν τον βολεύει και κυρίως, για το θέμα του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα.

 

Ο κ. Σουσούδης, τυφλωμένος πλέον από το πάθος για την εξουσία, προσπαθεί να ρίξει λάσπη στον Γιάννη Καπάκη μέσω λαϊκίστικων ανακοινώσεων του στην επίσημη σελίδα του Δήμου στο Facebook, καταλογίζοντάς του δήθεν «άσκηση επιβολής, έμμεσης τρομοκρατίας στις υπηρεσίες, κρυφτό πίσω από γραφειοκρατικά τεχνάσματα και νομικά κενά» και άλλα ευφάνταστα. Στόχος του πάντα να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης και να φορτώσει στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ό,τι κακό γίνεται.

 

Παλαιά, κουτοπόνηρη τακτική, αλλά δεν πιάνει πια.

Τον διαβεβαιώνουμε ότι για το καλό του νησιού μας και των κατοίκων του, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Γιάννης Καπάκης, θα συνεχίσει απρόσκοπτα να υπερασπίζεται μαχητικά τη νομιμότητα, να στέκεται εμπόδιο σε κάθε παράνομη ενέργεια που θα βλάψει τον τόπο μας και να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής όπως πρέπει να κάνει η υγιής αντιπολίτευση. Ήταν, είναι και θα είναι παρών στα προβλήματα της Άνδρου πολύ περισσότερο και ουσιαστικότερα από άλλους, μακριά από ζηλοφθονίες και μικροπρέπειες.

 

Ας το συνειδητοποιήσει επιτέλους ο κ. Σουσούδης και η αυλή του και ας κοιτάξουν να συμμορφωθούν για να μην αφήσουν ερείπια φεύγοντας.

 

Δήθεν λύσεις σε καυτά θέματα της τοπικής μας κοινωνίας που βολεύουν τη δημοτική αρχή Σουσούδη και εξυπηρετούν μόνον τις μικροπολιτικές φιλοδοξίες του ανδρός αλλά βλάπτουν το κοινό καλό, δεν πρόκειται να του το επιτρέψουμε, καθώς δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας.

Ετικέτες: