Σε Αμοργό, Μήλο και Σίφνο ο Ν. Συρμαλένιος

  • Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, 2017 - 13:44

Την Αμοργό στις 19/2 και στη συνέχεια στις 25 και 26/2 αντίστοιχα στη Σίφνο και στη Μήλο επισκέφτηκε ο Νίκος Συρμαλένιος, στο πλαίσιο των συναντήσεων που λαμβάνουν χώρα στην πορεία προς τη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Στις συναντήσεις με τα μέλη των οργανώσεων μελών, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, ο οδικός χάρτης και οι στόχοι της κυβέρνησης για το κλείσιμο της β’  αξιολόγησης και την ανάκαμψη της χώρας, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός, καθώς και η σθεναρή απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα έξω από τα πλαίσια των μνημονίων και της επιτροπείας. Επίσης συζητήθηκε και τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος του κόμματος σε αυτή την πορεία.

Κατά το σύντομο χρόνο των επισκέψεων του, ο Νίκος Συρμαλένιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στην Αμοργό με το δήμαρχο Νίκο Φωστιέρη, με τον οποίο συζήτησαν τα ζητήματα του νησιού με αιχμή τις εκκρεμότητες για τη χρήση των παραλιών, για τις εγκαταστάσεις των αφαλατώσεων στην Αιγιάλη και στα Κατάπολα, για τη δρομολόγηση της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού στην Αιγιάλη, για το αίτημα  πληρωμής της 2ης  δόσης για τον ΣΧΟΟΑΠ, καθώς και για σειρά άλλων θεμάτων μεταξύ των οποίων και το ακτοπλοϊκό, για το οποίο τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι κάτοικοι επιθυμούν να παραμείνει όπως ισχύει όλα τα τελευταία χρόνια.

Στη Σίφνο συναντήθηκε τόσο με τον έπαρχο της περιφερειακής ενότητα Μήλου Νίκο Βενάκη, όσο και με το δήμαρχο Αντρέα Μπαμπούνη, Στις συναντήσεις κυριάρχησε το θέμα της κατάστασης του ΠΠ Ιατρείου της Σίφνου, όπως και αντίστοιχα του ΚΥ της Μήλου, για τα οποία το βασικό νέο είναι ότι έχουν δρομολογηθεί οι προκηρύξεις θέσων μόνιμων γιατρών παιδιάτρου και γενικού γιατρού για τη Σίφνο και καρδιολόγου και γενικού γιατρού για τη Μήλο, πέραν του νέου αγροτικού γιατρού που μόλις διορίστηκε. Επίσης για τη Σίφνο βρίσκεται επιτέλους στην τελική φάση το θέμα του ασθενοφόρου, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της καθαριότητας του Ιατρείου, καθώς και της λειτουργίας του ακτινολογικού. Ακόμα σε ότι αφορά τη Σίφνο συζητήθηκαν τα θέματα της διαμόρφωσης του λιμένα, καθώς και της ανάπλασης των Καμαρών, ενώ τονίστηκε ότι είναι σε καλό δρόμο το αποχετευτικό και ο βιολογικός καθαρισμός των οικισμών. Επίσης σε σχέση με το ακτοπλοίκό τους ενημέρωσε ότι μετά το ΣΑΣ του Μαρτίου, τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια θα επανέλθουν όπως ήταν πριν, ενώ λόγω του νέου αεροδρομίου της Πάρου, έντονα μπήκε το ζήτημα της διασύνδεσης μεταξύ Πάρου – Σίφνου και γενικότερα των δυτικών Κυκλάδων.

Τέλος στη Μήλο, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση στην επέτειο της εκτέλεσης των δεκατεσσάρων πατριωτών από τους Γερμανους κατακτητές.