Ανακοίνωση της παράταξης "Η Άνδρος της ζωής μας"

Για την ενδεχόμενη απομάκρυνση τοπικής μονάδας ΕΦΚΑ

  • Κυριακή, 12 Μαρτίου, 2017 - 10:53

Ο Δήμαρχος Άνδρου καπηλευόμενος για μια ακόμα φορά την επίσημη σελίδα του Δήμου στο facebook ανήρτησε δημοσίευμα σχετικά με πρόσφατο ψήφισμα που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ενδεχόμενης απομάκρυνσης της τοπικής μονάδας ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ), προσθέτοντας στο τέλος του κειμένου παράγραφο με προσωπική επίθεση κατά του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καπάκη, παραλείποντας, ωστόσο, σκοπίμως να αναφέρει, ότι το ίδιο κείμενο υπερψήφισε η παρούσα δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού μας. Και δεν έφθανε μόνο αυτό, προχώρησε παραπέρα, ανεβάζοντας με περισσό θράσος την εν λόγω ανακοίνωση και στη σελίδα της Ομάδας μας «Άνδρος της Ζωής μας» στο f/b.
Τον ενημερώνουμε ότι εμείς, παραμένοντας πιστοί στο πνεύμα της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και της διαφανούς ενημέρωσης που πρεσβεύουμε ως Παράταξη, δεν πρόκειται να κατεβάσουμε την ανακοίνωσή του, σε αντίθεση με εκείνον και τους ομοϊδεάτες του που με φασιστικό τρόπο κόβουν σχόλια και ανακοινώσεις στα social media όσων δεν ταυτίζονται μαζί τους, ακόμη και όταν προέρχονται από γνωστούς συνδημότες μας.
Επί της ουσίας, τώρα, του θέματος που προσφάτως ανέκυψε με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ και την προτεινόμενη απομάκρυνση της τοπικής μονάδας κοινωνικής ασφάλισης από το νησί μας, έχουμε να δηλώσουμε ότι ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννης Καπάκης, αθόρυβα, μαχητικά και συστηματικά αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό ζήτημα με μεγάλη ευαισθησία και προβαίνει στις ανάλογες, ουσιαστικές ενέργειες προς όφελος του τόπου του, μακριά από μικροπρεπείς τακτικές προσωπικής αυτοπροβολής του. Και βέβαια δεν χρειάζεται τις νουθεσίες και υποδείξεις του κ. Σουσούδη, του κ. Επάρχου και όλων των γνωστών-αγνώστων φίλων τους, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Γιάννη Γ. Το αποτέλεσμα στα κρίσιμα προβλήματα της Άνδρου δεν πρόκειται να έρθει μέσα από χτυπήματα κάτω από τη ζώνη σ’ ένα πρόσωπο.
Η πολιτική σπέκουλα και η ενορχηστρωμένη προσωπική επίθεση εις βάρος του Γιάννη Καπάκη που επιχειρεί σύσσωμο το τοπικό -αυτοδιοικητικό και κιτρινοδημοσιογραφικό- κατεστημένο πάνω σε αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα δεν θα περάσει. Είναι παλαιά και γνωστή πολιτικάντικη τακτική που δεν αγγίζει πλέον την σκεπτόμενη κοινωνία μας. Και υποδηλώνει τον πανικό τους μπροστά στη δυναμική αντιπολίτευση που ασκεί η παράταξή μας.
Εντύπωση πάντως προξενεί το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου και της παρέας του να ζητά τη βοήθεια και την παρέμβαση του κ. Καπάκη κατά το δοκούν.
Όποτε τους συμφέρει είναι ο «καλός» Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ από τον οποίο περιμένουν, ως Μεσσία, κουτοπόνηρα τα πάντα, και αυτά ακόμα που ουδεμία σχέση έχουν με το χαρτοφυλάκιό του και άλλοτε είναι ο «κακός» εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί την παραπάνω ιδιότητά του για να τους βλάψει και να βάλει εμπόδια στα πονηρά τους σχέδια (ειδικά στο θέμα του ΧΥΤΥ) και στον οποίο πρόθυμα πάνε να φορτώσουν όλη τους την ανεπάρκεια σε φλέγοντα ζητήματα της Άνδρου .
Ας αποφασίσουν επιτέλους τι απ’ όλα είναι ο κ. Καπάκης και ας μας το πουν και εμάς.
Μήπως όμως ο κ. Δήμαρχος πρέπει να απαντήσει στους Ανδριώτες ποιες ενέργειες έκανε ο ίδιος, όντας και γιατρός, για την επικίνδυνη αποψίλωση σε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας στο νησί μας ? Διαμαρτυρήθηκε το ίδιο αγωνιστικά ή επιλέγει, σύμφωνα πάντα με μικροσυμφέροντά του και τη γνωστή σε όλους κομματική του ταυτότητα, πού θα υψώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης για να αποπροσανατολίσει?
Πώς αντέδρασε άραγε ο «ευαίσθητος» κ. Σουσούδης όταν η προηγούμενη, καθόλα φίλα προσκείμενη σ’ αυτόν, κυβέρνηση έκλεισε τη Δ.Ο.Υ. Άνδρου ? Πού ήταν όταν έκλεισαν τα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί ?
Η υποκρισία δυστυχώς περισσεύει και οι κομματικές παρωπίδες δεν ωφελούν κανένα. Κανείς δεν πείθεται πλέον για την ειλικρίνεια των κινήτρων του τοπικού συστήματος όταν στοχοποιεί εσκεμμένα ένα και μόνον πρόσωπο για όλα τα προβλήματα του νησιού μας και για τη συνολική κυβερνητική πολιτική της χώρας.