Ανακοίνωση των τομεακών οργανώσεων Κυκλάδων του ΚΚΕ

Για τις επιχορηγήσεις των μικρών Δήμων

  • Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2017 - 10:31

Πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών,  Πάνος Σκουρλέτης,  ανακοίνωσε την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση 85 μικρών νησιών και ορεινών δήμων με 20 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και 11 δήμοι μικρά νησιά των Κυκλάδων.
Οι Τομεακές Οργανώσεις Κυκλάδων του ΚΚΕ, σχετικά με τα παραπάνω τονίζουν τα εξής:
Πάει πολύ να παρουσιάζεται σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι ενδιαφέρεται για τις μικρές κοινωνίες των Κυκλάδων και των υπόλοιπων Δήμων , όταν τα χρήματα που λέει ότι θα διαθέσει,  στην ουσία είναι ψίχουλα από τα  χρήματα των Δήμων που έχουν παρακρατηθεί από όλες τις κυβερνήσεις  και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Την ίδια στιγμή βέβαια η κυβέρνηση  δεν λέει τίποτα για τους μειωμένους ΚΑΠ κατά 62% προς τη Τοπική Διοίκηση. Μείωση που έχει οδηγήσει σε ασφυκτική κατάσταση τους Δήμους, που εκφράζεται σε τεράστιες ελλείψεις πχ στο προσωπικό, στον τεχνολογικό εξοπλισμό, σε αναγκαία έργα κοινωνικής πολιτικής κ.α.  
Δεν λέει τίποτα η κυβέρνηση και οι βουλευτές τις στις Κυκλάδες για όλες αυτές  τις ελλείψεις
Δεν λένε τίποτα για τη μετατροπή των Δήμων και με δική τους ευθύνη σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς.
Δεν λένε τίποτα για το κόψιμο των μισθών- συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, μείωση του αφορολόγητου ορίου και όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν πάρει και παίρνουν στο όνομα τώρα της Αξιολόγησης.
Πάει πολύ να κοροϊδεύουν τους νησιώτες με τα ψίχουλα που εξήγγειλαν για τους μικρούς Δήμους, την ίδια στιγμή που κατάργησαν το μειωμένο συντελεστή του ΦΠΑ για τα νησιά.
Με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια και τα ψίχουλα που του υπόσχονται αποκρύπτουν από το λαό ότι όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, οι περικοπές και η υποχρηματοδότηση και των Δήμων  γίνεται για να ενισχύσουν με νέο ζεστό χρήμα από τις τσέπες του λαού τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τους νησιώτες
να οργανώσουν τον αγώνα τους,
 να διεκδικήσουν
τις απώλειες που είχαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και στους δήμους,
την πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Να μην αρκεστούν στα ψίχουλα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Σ’ αυτόν τον αγώνα τους  το ΚΚΕ θα είναι μπροστάρης και θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο.