Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με την Πρόξενο των Η.Π.Α στην Αθήνα

  • Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2017 - 14:21

Την Αμερικανίδα πρόξενο στην Αθήνα κα. Abigail Aronson, υποδέχτηκε στο γραφείο του, σήμερα το μεσημέρι, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Η Αμερικανίδα Πρόξενος επισκέπτεται τη Σύρο ενόψει της επικείμενης εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, σχετικά με την ετοιμότητα αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσης και φυσικών καταστροφών, στα νησιά των Κυκλάδων.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στο σύνολο των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Λεονταρίτης ως προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Κυκλάδων ενημέρωσε την Αμερικανίδα Πρόξενο για το επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών (Περιφέρειας-Δήμων- Λιμενικού Σώματος-Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) και τη διαβεβαίωσε ότι τα νησιά μας αποτελούν ένα ασφαλή τουριστικό προορισμό όχι μόνο για τους αμερικανούς υπηκόους, αλλά για το σύνολο των επισκεπτών τους. Στην κορυφή της ατζέντας τέθηκε η συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση στα νησιά, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα και διαπιστώθηκε κοινή βούληση για τη διατήρηση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και υπογραμμίσθηκε από αμφοτέρους η σημασία που αποδίδεται, στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της ασφάλειας, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Επιπρόσθετα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την Αμερικανίδα διπλωμάτη για τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στον τομέα των μεταφορών, δίνοντας έμφαση στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, που θα προσδώσουν δυναμική ώθηση στην ανάπτυξη των νησιών  του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και για τις πρωτοβουλίες και τις στοχευμένες δράσεις που υλοποιεί με σκοπό την προώθηση του τουρισμού.

Ο κ. Λεονταρίτης παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της και τις επενδυτικές ευκαιρίες, αναφέρθηκε λεπτομερώς στη μεγάλη επενδυτική πρόταση των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood  αναφορικά με τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο, πρόταση που όπως χαρακτηριστικά τόνισε "ανοίγει νέες προοπτικές για τον τόπο, ο οποίος προσελκύει πλέον διεθνές ενδιαφέρον, σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα Πρόξενος  υποστήριξε  ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη της Ελλάδας και ανέδειξε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα και εξέφρασε την ικανοποίησή της από την ενημέρωση και το αποτέλεσμα της συνάντησης ανανεώνοντας το ραντεβού της με τον κ. Λεονταρίτη για την ερχόμενη Παρασκευή.