Ανακοίνωση της παράταξης "Η Ανδρος της Ζωής μας"

"Η καθυστερημένη διαπίστωση της απώλειας της δεδηλωμένης από τη δημοτική αρχή"

  • Τετάρτη, 17 Μαΐου, 2017 - 12:25

Την προηγούμενη εβδομάδα προγραμματίστηκαν δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η μια, κατεπείγουσα, στις 10.05.2017 και η άλλη δύο μόλις ημέρες μετά στις 12.05.2017.
Κατά τη συνεδρίαση της 10.05.2017 συζητήθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου ύστερα από τις σοβαρές παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά την “πολύπαθη” έγκριση αυτού, ενός προϋπολογισμού τελικά, μη ρεαλιστικού, με πολλές «θολές» εγγραφές ποσών και εξόφθαλμες παραβιάσεις των υπουργικών αποφάσεων.
Πήγαμε στη συνεδρίαση χωρίς να μας έχει χορηγηθεί ουδεμία εισήγηση από τη διοίκηση του Δήμου, παρότι τη ζητούσαμε αγωνιωδώς (μας αγνόησαν για άλλη μια φορά) με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ποιους κωδικούς εσόδων-εξόδων και τί ύψους καλούμασταν να τροποποιήσουμε. Εισήγηση δεν δόθηκε ούτε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής παρότι συνεδρίαζε για το ίδιο θέμα την ίδια ημέρα το μεσημέρι. Σημειώνουμε ότι η αναμόρφωση-μαμούθ ήταν κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.
Φαίνεται ότι μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να κάνουν κοπτορραπτική στα ποσά για να τους βγουν τα νούμερα που ζητά η ΑΔΑι και να ισοσκελίσουν την αναμόρφωση αλλά κυρίως για να μας πείσουν πόσο καλά καμωμένος ήταν ο προϋπολογισμός τους, τον οποίο καταϊδρωμένοι και μεταξύ των τελευταίων Δήμων πανελλαδικά, έφτιαξαν ως γονατογράφημα. Αλλιώς δεν εξηγούνται οι τόσες χονδροειδείς παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης, η οποία, ουσιαστικά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, τον ανέπεμψε.
Και βέβαια όπως το συνηθίζουν, κατά την ώρα της συνεδρίασης άλλαξαν και πάλι την Απόφαση της Ο.Ε....
Πότε άραγε μας λένε την αλήθεια?

Αν χειρίζονται έτσι το θέμα του προϋπολογισμού που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου, φανταστείτε τι γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα...
Είναι πρόδηλο ότι τελικά δεν γνωρίζαμε τι ψηφίσαμε.
Και πάντα για όλα φταίνε οι άλλοι: το κακό Υπουργείο, η στείρα αντιπολίτευση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που τους ελέγχει, οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας που δεν ξέρουν να φτιάχνουν έναν προϋπολογισμό. Σε καμία περίπτωση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος των Οικονομικών μας και ο Δήμαρχος.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, ζήτησαν από τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας Γιάννη Καπάκη να παρέμβει στις υπηρεσίες των Υπουργείων.
Ας αποφασίσουν τελικά πότε είναι κακός και πότε καλός ο κ. Καπάκης για να το μάθουμε και εμείς……
Για να μην αναφερθούμε στο πόσες φορές αρνήθηκε ο κ. Μπάλλας να δώσει τον λόγο στον Γ. Καπάκη, επικαλούμενος τον Κανονισμό λειτουργίας κάθε φορά που πήγαινε να μιλήσει. Κατά τα άλλα εγκαλούν την αντιπολίτευση γιατί δεν παρίσταται στα συμβούλια. Πάντως τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών που μιλούσε ακατάπαυστα σχεδόν επί μια ώρα δεν τον διέκοψε κανείς… Η δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.
Δείχνουν πλέον καθαρά το πραγματικό τους προσωπείο. Έχουν ακόμα δύο χρόνια θητείας, χάνουν όμως καθημερινά την τοπική νομιμοποίηση μεταξύ των Ανδριωτών που τους έμαθαν πια και τους γυρίζουν την πλάτη.
Όσο για τη 2η συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 12.05.2017 η οποία και ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, επιχειρείται συντονισμένα, τόσο από το περιβάλλον του Δημάρχου όσο και από τοπικούς δημοσιογράφους που θέλουν να ποδηγετήσουν το ρόλο του Δ.Σ. και να παρέμβουν στη λειτουργία του, να αποδοθούν ευθύνες στην αντιπολίτευση για την μη προσέλευση των μελών.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, αν και με πολύ βαρύ πρόγραμμα λόγω της θέσης του ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας της χώρας, παρευρίσκεται τακτικά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και ασκεί εύρυθμα τον ρόλο του ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης με αίσθημα ευθύνης και αγάπη για τον τόπο του, προβαίνοντας σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που συχνά ενοχλούν.
Στις 12.05.2017, ευρισκόμενος σε επίσημη επίσκεψη στη Μάνη και στις 13.05.2017 σε συνέδριο στην Κέρκυρα και από εκεί στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη, ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να παραστεί στο Συμβούλιο.
Περαιτέρω όμως η συντονισμένη επίθεση που δέχεται από τον κ. Δήμαρχο μέσω αναρτήσεων στο f/b του Δήμου αλλά και από τοπικό ενημερωτικό site (το τελευταίο μάλιστα σε σημείο συστηματικής εμμονής που εκφεύγει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας) έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν από την ουσία του προβλήματος.
Ο κ. Δήμαρχος ας κάνει την αυτοκριτική του για να δεί τί έφταιξε και μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια θητείας απώλεσε την πλειοψηφία του συνδυασμού του και δεν μπορεί πλέον, όχι απαρτία στα συμβούλια να έχει, αλλά ούτε και να διοικήσει τον Δήμο.
Εξαρτάται πλέον από την ψήφο ενός συγκεκριμένου συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης που τον στηρίζει, ώστε να μπορεί να περνά αγκομαχώντας τα θέματα στο Δ.Σ.
Η ελάσσονα αντιπολίτευση δεν του φταίει σε τίποτα.

Οι φαρισαϊκοί ισχυρισμοί του ότι τάχα επιδιώκει τον έλεγχο και την κριτική της αντιπολίτευσης μόνον γέλια προκαλούν.
Οι αλλεπάλληλες επιστολές του Γιάννη Καπάκη εδώ και 2,5 χρόνια προς τη διοίκηση ζητώντας να πληροφορηθεί κρίσιμα στοιχεία, παραμένουν στην πλειοψηφία τους αναπάντητες. Για να μην πούμε για το bullying που υφίσταται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., μόνος έναντι όλων, όταν αρθρώνει λόγο που δυσκολεύει τη δημοτική αρχή.
Ένας Δήμος σε ομηρία, αυτό κατάφερε για την Άνδρο μας ο κ. Σουσούδης που κόπτεται τόσο για το Δ.Σ.
Αλήθεια γιατί δεν δημοσιεύει τις βιντεοσκοπήσεις των συνεδριάσεων για να μάθει όλο το νησί ποιος κοροϊδεύει ποιόν εκεί μέσα ?
Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού για αφελείς.
Η κοινωνία της Άνδρου βλέπει την ανυπαρξία έργων, την αλαζονεία της εξουσίας τους, θυμάται τις προεκλογικές παρόλες τους και θα κρίνει.

Ετικέτες: