Συνεχίζονται οι δράσεις τουριστικής προώθησης του Δήμου Τήνου, με σκοπό την ανάδειξη της δυναμικής του νησιού στον τομέα

«Η χειροποίητη Τήνος»

Τις δράσεις, αναφορικά με την τροφοδότηση του Τύπου, αλλά και την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, για τη συνέχιση και ενίσχυση της τουριστικής προώθησης του νησιού της Τήνου, αποφάσισε ομόφωνα ο Δήμος Τήνου.

Σχετικά με την συνέχιση της ήδη επιτυχημένης υπηρεσίας σύνταξης δημοσιευμάτων για την τουριστική προβολή του Δήμου Τήνου, αλλά και με την παραγωγή τρίλεπτου προωθητικού βίντεο, για την «άγνωστη» πλευρά του πολιτισμού της Τήνου, κλήθηκαν να αποφασίσουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Αντιδημάρχου Τουρισμού, κ. Αναστασίας Δεληγιάννη.

Τροφοδότηση των ΜΜΕ

Το πρώτο σχετικό με την τουριστική προώθηση θέμα, που τέθηκε κατά την συνεδρίαση, αφορούσε στην έγκριση πίστωσης για την παροχή υπηρεσίας σύνταξης δημοσιευμάτων, για την τουριστική προβολή του Δήμου Τήνου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Αντιδήμαρχος, «το αντικείμενο του έργου αφορά στη σύνταξη και αποστολή δελτίων Τύπου, δημοσιευμάτων και newsletters σε έντυπα μέσα, ΜΜΕ κλπ, τουλάχιστον δύο φορές το μήνα, από έμπειρο τουριστικό συντάκτη που θα αναλάβει την παραπάνω παροχή υπηρεσίας», σημειώνοντας, πως «είναι κάτι το οποίο το συνεχίζουμε και αφορά στο διάστημα από 1/6 μέχρι 31/12, ενώ το συνολικό ποσό είναι 2.380 ευρώ».

Η κ. Δεληγιάννη τόνισε προς το Σώμα, πως λόγω της ύπαρξης αυτής της υπηρεσίας για το Δήμο, υπήρξαν εντός του 2016 περί τα 45 προωθητικά δημοσιεύματα, με τα οποία τροφοδοτήθηκαν τοπικά και εθνικά μέσα, ενώ υπήρξαν και περίπου 15 δημοσιεύματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν πριν την περίοδο του Πάσχα, προωθώντας το Tinos Food Paths.

«Είναι μία δράση, που νομίζω έχει αποδείξει ότι πάει καλά», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας πως «στηρίχτηκε ομόφωνα από την Τουριστική Επιτροπή και είναι μέσα στο πλάνο των δράσεων προώθησης, για το 2017, που εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα».

Ανάδειξη του «άγνωστου» πολιτιστικού πλούτου

Στη συνέχεια, με δεύτερη εισήγηση, η κ. Δεληγιάννη εισηγήθηκε την ψήφιση πίστωσης ποσού 7.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την παραγωγή video, με τίτλο «Η Χειροποίητη Τήνος», για την τουριστική προβολή της Τήνου.

Όπως ανέφερε προς το Σώμα, «καλούμαστε να ψηφίσουμε για τη δημιουργία ενός ακόμη τουριστικού βίντεο, που όμως έχει έναν πολιτιστικό χαρακτήρα. Επίσης και αυτό πέρασε ομόφωνα, τόσο από την τουριστική επιτροπή, όσο και από το πλάνο δράσεων προώθησης για το 2017».

Προς ενημέρωση, η Αντιδήμαρχος εξήγησε, ότι «η ιστορία της ταινίας θα έχει ως κεντρικό άξονα πλοκής τον άνθρωπο και τα έργα του στο πέρασμα του χρόνου, όπως αυτά έχουν διασωθεί στη φύση, αλλά και όπως διασώζονται στους χώρους των μουσείων, των εκθέσεων και των πολιτιστικών ιδρυμάτων», επισημαίνοντας, ότι «σημασία θα δοθεί κυρίως στη λεπτομέρεια των μοναδικών αρχιτεκτονικών δημιουργημάτων. Τα κτίσματα αφορούν, από απλές ξερολιθιές και κελιά, μέχρι φρύδια κάμαρας, σαλόνια, αγροτικές κατοικίες, μύλους και περιστερώνες, μνημεία, τα απομεινάρια της ανθρώπινης δημιουργίας όλων των εποχών. Μιλάμε για τα μουσεία, την Πινακοθήκη, μέσα από τους πίνακες, τα γλυπτά, τα ξυλόγλυπτα».

Διευκρινίζοντας, πως «η μετάβαση από το ένα πλάνο στο άλλο θα γίνεται χωρίς να υπάρχει voice-over, ούτε σχόλιο ηχητικό», σημείωσε, ότι «ενδεικτικά στοιχεία ενδιαφέροντος, αποτελούν τα στοιχεία που είναι ενδεχομένως άγνωστα στον πολιτιστικό τουρίστα - κι εμάς αυτό μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε - που είναι το Κάστρο του Εξωμβούργου, οι περιστεριώνες, το μάρμαρο, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μονοπάτια, τα εξωκλήσια, οι ξερολιθιές, οι ανεμόμυλοι, τα μουσεία, το ΠΙΙΕΤ και τα συγγενή μουσεία του, τα αλώνια, οι παραδοσιακοί οικισμοί».

Σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, η κ. Δεληγιάννη εξήγησε, πως το βίντεο «θα είναι 3 λεπτά, δεν θα υπάρχει εκφώνηση, θα είναι σε full high definition, ενώ αν χρειαστεί να υπάρξει γλώσσα στα τοπωνύμια, αυτή θα είναι σε ελληνικά και αγγλικά. Η παραγωγή θα αφορά σε τέσσερις ημέρες γυρισμάτων στην Τήνο και τα παραδοτέα θα είναι ένα βίντεο 3 λεπτών σε μορφή DVD, καθώς και φωτογραφίες».

Τέλος, η Αντιδήμαρχος υποστήριξε, πως το κόστος είναι αρκετά «συμπιεσμένο», ενώ ευχαρίστησε τους ανθρώπους, που βοήθησαν στην κατεύθυνση αυτή, καθώς προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής, χορηγήθηκαν η σίτιση, διαμονή και μετακίνηση του συνεργείου, από επιχειρηματίες της Τήνου.

 

Ετικέτες: