Συνεισφορά για τις παιδικές χαρές του Δήμου Άνδρου

  • Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 22 Μαΐου. 2017 - 7:39

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε τη συγχρηματοδότηση τριών παιδικών χαρών του Δήμου Άνδρου. 

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης αναφέρει:

«Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο που ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή, δεσμευόμενος για χρηματική βοήθεια ύψους 85.000 ευρώ. Η απόφασή του αυτή οριστικοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ευχαριστούμε επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Λεονταρίτη και τον Έπαρχο κ. Δ. Λότσαρη.

Όπως είναι γνωστό, από το 2014 ο Δήμος Άνδρου, όπως και κάθε Δήμος στην Ελλάδα, ήταν υποχρεωμένος να βάλει "λουκέτο" σε όλες τις παιδικές χαρές του νησιού, λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας. Με νόμο του κράτους ΟΛΕΣ οι παιδικές χαρές έπρεπε να κλείσουν, μέχρι να επανακατασκευαστούν και να πιστοποιηθούν. 

Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει, μετά από εισήγηση του Δημάρχου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, να ξεκινήσουν οι εργασίες στις κεντρικές παιδικές χαρές του Γαυρίου, του Μπατσίου και στη παιδική του Νειμποριού της Χώρας. 

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τις τρεις παιδικές χαρές από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και το κόστος της κατασκευής - πιστοποίησης ανήλθε στο ύψος των 132.000 ευρώ. Η Περιφέρεια, ως συγχρηματοδότης, συνεισφέρει με 85.000 ευρώ και ο Δήμος Άνδρου με 47.000 ευρώ. 

Ο Δήμος μας προχωρεί και στην πιστοποίηση και άλλων παιδικών χαρών του νησιού μας, περιμένοντας συγχρόνως την απόφαση της Κυβέρνησης για χρηματοδότηση - συγχρηματοδότηση των εν λόγω έργων. 

Το κόστος κατασκευής είναι υψηλό και ο Δήμος Άνδρου με την βοήθεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ενδεχομένως και του Υπουργείου Εσωτερικών θα αποκαταστήσει μία προς μία όλες τις παιδικές χαρές του νησιού».

 

Ετικέτες: