Στη θάλασσα της Σαντορίνης σκόρπισε η τέφρα του Ιάπωνα συγγραφέα Μακότο 'Οντα

  • Δευτέρα, 14 Αυγούστου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 14 Αυγ. 2017 - 7:34

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του σπουδαίου Ιάπωνα συγγραφέα Μακότο Όντα, η οικογένεια του ήρθε στην Ελλάδα, για να εκπληρώσει την επιθυμία του να σκορπιστεί η τέφρα του στη θάλασσα της Σαντορίνης.           

Ο Ιάπωνας συγγραφέας Μακότο Όντα είχε σπουδάσει ελληνική φιλοσοφία και αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Ο Μακότο Όντα συμμετείχε στο κίνημα ειρήνης κατά του πολέμου του Βιετνάμ "Ανήσυχοι Πολίτες", σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, κινήματα αλληλεγγύης. Κήρυκας της ιδέας οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας να ζητήσουν συγγνώμη από γειτονικές χώρες και λαούς εναντίον των οποίων η Ιαπωνία είχε εξαπολύσει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενέπνευσε πρωτοβουλίες, όπως η πολύ γνωστή στην Ελλάδα και παγκοσμίως υπό τον τίτλο «Πλοίο της Ειρήνης» (Peace Boat), το οποίο πέρσι πέρασε από τη Σαντορίνη με τους Χιμπακούσα. Ο Όντα είχε διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο και είχε δώσει διαλέξεις και στην Ελλάδα.

Τους συγγενείς τού συγγραφέα υποδέχτηκε στην Σαντορίνη η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, εκπροσωπούμενη από τους Γιούλα Μπίρμπα και Γιώργο Παπαϊωάννου.

Η οικογενειακή τελετή τελέσθηκε χθες 12 Αυγούστου

Ετικέτες: