Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου

"Στην ίδια τάξη ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι σύμβουλοι της επόμενης ημέρας"

  • Πέμπτη, 31 Αυγούστου, 2017 - 12:42

Με αφορμή τους πανηγυρισμούς του κ. Ρούσσου και της κας. Σαμψούνη για την ανάκληση της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, μετά από εξώδικο που του έστειλαν, ο οποίος απλά είπε το αληθές και γνωστό, ότι οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν προασπίζουν τα συμφέροντα του Δήμου, των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Καταρχήν και με τη νέα απόφαση του Συντονιστή, απορρίφθηκε εκ νέου η προσφυγή τους.
Η αξιοπρέπεια, η ηθική και η νομιμότητα επιβάλουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως επιμέρους διαφορών να εργάζονται από κοινού υπέρ των συμφερόντων αυτών που εκπροσωπούν.
Είναι ξεκάθαρο ότι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Πολεοδομίας έχει κομβική σημασία για την οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλά και τη δημόσια εικόνα της Μυκόνου.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να μπορέσει να καταστήσει λειτουργική την Πολεοδομία προς όφελος της Μυκόνου. Αποκορύφωμα το αίτημα συνδρομής προς το Δήμο Σύρου αξιοποιώντας τη σχετική νομοθεσία.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως γιατί πιθανώς ο Δήμος Σύρου δεν «θέλει» να βάλει πλάτη, αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι γιατί οι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Μυκόνου έκαναν προσφυγή εναντίον της προσπάθειας του Δήμου Μυκόνου, να υποστηριχθεί διοικητικά η Πολεοδομία από το Δήμο Σύρου.
Δύο ξεκάθαρα ερωτήματα λοιπόν ανακύπτουν:
Ποιος ευνοείται από την υποστελέχωση της Πολεοδομίας και  γιατί υπονομεύουν την προσπάθεια του Δήμου να δώσει λύση;
Πιστεύουν ότι προασπίζουν τα συμφέροντα του Δήμου, των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας με το να ασκούν δεκάδες προσφυγές κατά των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής που στο σύνολό τους έχουν απορριφθεί, πετυχαίνοντας μόνο την χρονική καθυστέρηση στο έργο του Δήμου;
Δυστυχώς οι αγαπητοί συνάδελφοι αποδεικνύονται ανεπίδεκτοι μαθήσεως γιατί επιμένουν να διακατέχονται από το άγχος των επόμενων εκλογών και  θεωρούν επί του συγκεκριμένου ότι μια κλειστή Πολεοδομία αυξάνει το πολιτικό κόστος για τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Δυστυχώς αντί όλοι μαζί να  εργαζόμαστε για να αναβαθμίσουμε τη Μύκονο, αυτοί νοιάζονται μόνο για να αυξήσουν την εκλογική τους πελατεία. Να υπενθυμίσουμε απλώς  ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια και εκεί όλοι και θα συγκριθούμε και θα κριθούμε. Μέχρι τότε όμως να θυμόμαστε ότι υπάρχουν άλλες δύο τουριστικές σεζόν και ότι η Μύκονος πρέπει να μπει πάνω από προσωπικές ατζέντες και καπρίτσια.