Ευχές του Δημάρχου Τήνου για τη νέα σχολική χρονιά

  • Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:21

"Θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στα παιδιά μας  μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

            Σε ένα δυσμενές οικονομικά περιβάλλον  στόχος όλων μας είναι τα σχολειά μας να λειτουργούν σε έναν καλό και ικανοποιητικό βαθμό. Το επίπεδο του εκπαιδευτικού μας προσωπικού είναι εξαιρετικό  και είναι στο χέρι των παιδιών μας να  εκμεταλλευτούν  αυτή τη δυνατότητα  και να αντλήσουν όσο το δυνατό περισσότερη γνώση.

            Παιδεία όμως δεν σημαίνει μόνο συσσώρευση γνώσεων και δεξιοτήτων. Αποκτά  νόημα μόνο όταν έχει ουσιαστική συμβολή στη διάπλαση του ήθους και στη διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση και πιστεύω ότι αυτό είναι το επιδιωκόμενο,  η συνολική καλλιέργεια των παιδιών μας.

            Τη χρονιά που πέρασε βρεθήκαμε  κοντά στις σχολικές μονάδες του νησιού μας, μέσα από μια στενή συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη υποδομή στα σχολεία μας.

            Έτσι θα συνεχίσουμε και φέτος, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα την αναβάθμιση και στήριξη των παρεχόμενων υπηρεσιών των σχολικών μονάδων με απώτερο στόχο να συμβάλουμε στην πρόοδο και στην επίτευξη των στόχων της νέας γενιάς του νησιού μας".