Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στην Άνδρο

  • Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 22 Σεπ. 2017 - 7:43

Ο Δήμος Άνδρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, απευθύνει κάλεσμα στους δημότες να αποφύγουν τη χρήση αυτοκινήτου σήμερα, Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Παράλληλα, διοργανώνει συμβολικές δράσεις για τον εορτασμό της ημέρας αυτής. 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Συγκεκριμένα, καλούμε όλους τους πολίτες να επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους το ποδήλατο, το περπάτημα ή οποιοδήποτε εναλλακτικό μέσο πλην των μηχανοκίνητων. Στόχος μας είναι να δράσουμε όλοι μαζί όχι μόνο για να ενισχύσουμε αυτήν την πανευρωπαϊκή εκστρατεία, αλλά για να μεταδώσουμε σε όλους το όραμα για έναν δήμο φιλικό προς τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. 

Αναλυτικά οι δράσεις του Δήμου Άνδρου  22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο:

 

Παρασκευή, 22/09, 17:30

Διοργάνωση πεζοπορίας στο Κόρθι για τα παιδιά και τους συνοδούς τους που θα συμμετέχουν στη διαδρομή «Kid’s Run», με την ευγενική πρωτοβουλία της υπεύθυνης του Trail Race 2017 κας. Αριάνας Μασσέλου O τεχνικός διευθυντής του Αγώνα κ. Ρόμπερτ Καραλής θα καθοδηγήσει τα παιδιά στη διαδρομή του 1 χιλιομέτρου και θα πραγματοποιήσει περιβαλλοντική ενημέρωση για την ευαισθητοποίηση και διαφώτιση τους σχετικά με τον ρόλο και τη σημασία των μονοπατιών, για την απόκτηση περιβαλλοντικών γνώσεων, για την καλλιέργεια της εκτίμησης και του σεβασμού για τη διατήρηση και προστασία του φυσικού μας πλούτου. Ραντεβού στην πλατεία του Όρμου Κορθίου.

 

 

Παρασκευή 22/09, 18:00

Διοργάνωση ποδηλατοδρομίας/πεζοπορίας στη Χώρα, στο πλαίσιο της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (διαδρομή από το Δημαρχείο έως τα Λιβάδια, μέσω του ποταμού). Η δράση αυτή γίνεται για ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, με απώτερο σκοπό η «γιορτή» αυτή να συνεχιστεί σε καθημερινό επίπεδο. Σημείο εκκίνησης είναι το Δημαρχείο.

 

Παρασκευή 22/09, 18:30

Διοργάνωση ποδηλατοδρομίας/πεζοπορίας στο Μπατσί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών. Θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές:

1η Πλατεία – Αστερίξ – Πλατεία (για τους μικρούς μας φίλους)

2η Πλατεία – Γύρος Μπατσίου – Πλατεία (για πεζούς)

3η Μπατσί – Γαύριο - Μπατσί (για τους ποδηλάτες)

Να σημειωθεί ότι σημείο εκκίνησης και τερματισμού και για τις 3 διαδρομές θα είναι η πλατεία Μπατσίου.