Δήμος Μυκόνου

Διευκρινίσεις για την αναβολή συνεδρίασης της Επιτροπής του Άρθρου 3 για τη Φτελιά

  • Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, 2017 - 16:38

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα περί της δήθεν έγκρισης του επανακαθορισμού του αιγιαλού στην παραλία της Φτελιάς και την απουσία του Δήμου Μυκόνου από την συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η επιτροπή αποτελείται από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, ως Πρόεδρο αυτής, τον Λιμενάρχη Μυκόνου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μυκόνου, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση.

Επιπλέον, κατόπιν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (07.10.2017) στο Δημαρχείο Μυκόνου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, ενημερώθηκε για το ζήτημα και δεσμεύτηκε, ότι θα ενημερώσει άμεσα τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κα Θεοπίστη Πέρκα, προκειμένου να επιληφθεί προσωπικά του ζητήματος.

Επομένως αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 3 του ν. 2971/2001 για τον καθορισμό – επανακαθορισμό της οριογραμμής αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού σε θέσεις της νήσου Μυκόνου, γεγονός που επιβεβαίωσε τόσο ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, όσο και ο Πρόεδρος το Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τα μέλη της επιτροπής.