Έργο αναβάθμισης Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου

  • Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, 2017 - 12:05

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Ι. Κωβαίου υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου» ποσού 246.088,71 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 400.000.00 €. Το ανωτέρω έργο έχει ενταχθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά την αναβάθμιση του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου Μάρπησσας Πάρου, δυναμικότητας 180 μαθητών.

Για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου προβλέπεται η αποπεράτωση του ημιτελούς τμήματος επιφάνειας 255 τ.µ. του σχολικού κτιρίου συνολικής επιφάνειας 1.075,78 τ.µ., ώστε να δημιουργηθούν δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο τμήμα για επέκταση του χώρου διδασκαλίας. Θα δημιουργηθεί επίσης αίθουσα ΑΜΕΑ.

Η συνολική προθεσμία κατασκευής του έργου ορίζεται στους οχτώ μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας, πραγματοποιούμε έργα εξωραϊσμού, ανακατασκευής, συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης των σχολείων μας.

Με προτεραιότητα πάντα τα παιδιά μας, συνεχίζουμε».