Κοινό Τηνίων

"Δημοτικό συμβούλιο για πάρτι"

  • Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, 2017 - 13:41

Δημοτικό συμβούλιο είχε την Παρασκευή 13 Οκτώβρη στο δήμο Τήνου με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα όπως οι ανεμογεννήτριες που θα μας απασχολούν πολλές φορές για πολλά ακόμα χρόνια, αναμορφώσεις προϋπολογισμών και απολογισμοί νομικών προσώπων. Θέματα που θέλουν από μόνα τους μια συνεδρίαση για να εξετασθούν.

Όμως, η προ ημερησίας κόντρα των δυο μονομάχων συνδυασμών, μονοπώλησε το ενδιαφέρων. Με φόντο την “τιμή” των υπαλλήλων του δήμου, σε αναφορά καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κροντηρά, και προφανώς έχοντας στο μυαλό τους τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του 2019, ξεκίνησε μια ανούσια κόντρα άνευ ουσιαστικής σημασίας. Θέμα της “ποιος έκανε τα μικρότερα πάρτι με δημόσιο χρήμα”.

Το τι ακούστηκε καταδεικνύει το επίπεδο που έχουν καταντήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Ακούσαμε για πάρτι. Ο κ Κροντηράς κατηγόρησε την πλειοψηφία για πάρτι κακοδιαχείρισης και σπατάλης στον δήμο. Για να πάρει απάντηση από τον αντιδήμαρχο ότι “τα δικά σας πάρτι δεν τα φτάνουμε”. Ακούσαμε από τον κ. Ξενόπουλο ότι αν η πρόθεση ήταν να καλυφτούν άλλες υποχρεώσεις ας το ζητούσαν από την αντιπολίτευση και αυτή θα συναινούσε. Ακούσαμε και για άλλες "καραμπινάτες" καταγγελίες.

Ακούσαμε…ακούσαμε…ακούσαμε… και φρίξαμε με το θράσος τους.

Άραγε, εισαγγελέας δεν ακούει τις δημόσιες κατηγορίες για τα πάρτι;

Αν η αντιπολίτευση έχει αντιληφθεί “πάρτι” ή “καραμπινάτες” καταγγελίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, γιατί δεν τα πάει στον εισαγγελέα, με τα απαιτούμενα στοιχεία;

Κατά τα λοιπά, το “κοινό Τηνίων” συμφώνησε με την εισήγηση της πλειοψηφίας για την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας για την αλλαγή του δρομολογίου Ραφήνας-Τήνου και έφερε προ ημερησίας το πρόβλημα με τις ειδικότητες και την κατάληψη στο ΕΠΑΛ, ξαναρώτησε για την απαλλαγή από την χρέωση του νερού τον αντιδήμαρχο ύδρευσης, ρώτησε για την επισκευή του τοιχίου στα Κιόνια, και ζήτησε ενημέρωση για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος θα πληρώσει το κόστος για την αυθαίρετη μετατόπιση τοίχου, από το δήμο, κοντά στο ελικοδρόμιο.

Για μια ακόμα φορά, οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν για ”άλλες ερωτήσεις”.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, διαφωνήσαμε με την ένταξη του δήμου σε αμφικτιονία αρχαίων πόλεων, και στην ανάληψη δαπάνης για την δημιουργία στεφανιών για την 28η Οκτωβρίου.

Για μια ακόμα συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος του "κοινού Τηνίων" διακοπτόταν από τον πρόεδρο του ΔΣ με την πρόφαση ότι είναι "εκτός θέματος". Έφτασε δε η αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου στο σημείο να αφαιρέσει προκαταβολικά τον λόγο από τον κ. Κουσουνάδη, στο θέμα για την δαπάνη της 28ης Οκτωβρίου, λέγοντας του ότι “δεν θα δεχτώ να προσβληθεί η εθνική επέτειος με την κλασική πλέω ατάκα κλπ, θα σας διακόψω, οπότε ψηφίστε χωρίς αιτιολογία” και συμπληρώνοντας παρακάτω “η συμπεριφορά σας είναι παγιοποιημένη, είστε προβλέψιμος”.

Η περσινή αιτιολόγηση της αρνητικής ψήφου στο συγκεκριμένο θέμα από την πλευρά του “κοινού Τηνίων” ήταν η εξής:

“Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που γιορτάζει την έναρξη αυτού του καταστροφικού πολέμου και δεν γιορτάζει την λήξη του και την νίκη των λαών κατά του ναζισμού και του φασισμού. Σαν ελάχιστη κίνηση ενάντια σε γιορτές που καλλιεργούν την αντίληψη της “εθνικής ιδιαιτερότητας” ακόμη κι όταν πρόκειται για γεγονότα που αφορούν την ιστορία των λαών όλης της Ευρώπης και του κόσμου, ακόμη κι όταν αφορούν την νίκη των λαών ενάντια στον ίδιο τον εθνικισμό θα ψηφίσουμε για άλλη μια φορά συμβολικά ΟΧΙ”

Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι ακριβώς από τα παραπάνω προσβάλει την εθνική επέτειο σύμφωνα με τον κ. πρόεδρο και ποιος νόμος είναι αυτός που του επιτρέπει να αφαιρεί τον λόγο σε κάποιον δημοτικό σύμβουλο πριν ακόμη του τον δώσει, προβλέποντας τα λεγόμενά του.
 

 

Ετικέτες: