Δήμος Πάρου

Ενημερωτικές ομιλίες για τη διακοπή του καπνίσματος

  • Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, 2017 - 11:30

Το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πάρου, διοργάνωσαν ενημερωτικές ομιλίες στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2017 με θέμα τη διακοπή του Καπνίσματος. Κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα Κυριακάκη Χαρά, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος και η κα Κουκοπούλου Αναστασία, Ψυχολόγος από το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Δήμου Καλλιθέας, ενώ τον Δήμο Καλλιθέας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Γιαννάκου-Πάσχου.

Στα πλαίσια της ομιλίας της 20ης Οκτωβρίου, οι μαθητές της Α και Β Λυκείου του ΓΕΛ Πάρου, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες όπως το role playing, όπου υποδύονταν ο ένας τον γιατρό και ο άλλος τον ασθενή, και μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακάλυπταν τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Στο τέλος, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απορίες τους οι οποίες απαντήθηκαν από τους ειδικούς. Στις 21 Οκτωβρίου, η ομιλία απευθυνόταν σε όλους τους πολίτες της Πάρου.

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας, την Αντιδήμαρχο Καλλιθέας που μας τίμησε με την παρουσία της, τους συμμετέχοντες μαθητές και πολίτες καθώς και την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Πάρου κα Αντιγόνη Φραντζεσκάκη που είχε την πρωτοβουλία και ευθύνη όλης της διοργάνωσης.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδήλωση και δεσμευόμαστε για μία συνεχή εποικοδομητική παρουσία του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πάρου σε συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες προς όφελος των κατοίκων του νησιού μας.

Ετικέτες: