Ο Δήμος Μήλου στο 1ο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων – «Βιώσιμη Πόλη»

  • Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, 2017 - 06:21

Το 1ο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων – «Βιώσιμη Πόλη» φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, την 1η Νοεμβρίου 2017.

Ο Δήμος Μήλου είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη». Σε αυτό μετέχουν συνολικά 31 Δήμοι από την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και το Μανιατάκειο Ίδρυμα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης Κύπρου.

Το Δίκτυο είναι μια πρωτοβουλία Δημάρχων Ελλάδας & Κύπρου, με πρόθεση να παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στην ενημέρωση, τη δικτύωση και οργάνωση των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά καινοτόμα προγράμματα και να εκμεταλλευτούν παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις στους τομείς: Βιώσιμη Ανάπτυξη, Επιχειρησιακός και Στρατηγικός Σχεδιασμός, Προστασία Περιβάλλοντος, Κυκλική και Κοινωνική Οικονομία και Οικοκαινοτομία, Διαχείριση Απορριμμάτων, Αειφορία, Ανάδειξη Πολιτισμού και Πολιτιστική Ανάπτυξη, Τουριστική Ανάπτυξη, Αγροτική Ανάπτυξη, Προώθηση στην απασχόληση, Κοινωνική Ανασυγκρότηση και Κοινωνική Συνοχή, Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, στο συνέδριο, για θέματα που αφορούν τη Μήλο αλλά και τα νησιά του Αιγαίου. Έγινε δεκτή η πρότασή του να συμπεριληφθεί και η Νησιωτικότητα στους τομείς όπου το δίκτυο αναλαμβάνει δράση στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.