Εγκρίθηκαν οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι του ΧΥΤΑ

  • Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 16 Νοε. 2017 - 7:30

Ο Δήμος Μυκόνου σημείωσε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία στον τομέα του περιβάλλοντος με την Έγκριση των Νέων Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο: «Λειτουργία, εργασίες βελτίωσης και επανένταξη του υφιστάμενου έργου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση «Φτελιά» του Δήμου Μυκόνου», από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Πρακτικά ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ για τα επόμενα δέκα (10) χρόνια, η οποία είχε λήξει πριν αναλάβει η παρούσα Δημοτική Αρχή και δεν είχε ανανεωθεί. Τα τελευταία 3 χρόνια συστηματικά όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου ασχολήθηκαν με αυτό το σύνθετο ζήτημα που εξ αρχής έθεσε ως προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή.

Με την έγκριση των Νέων Περιβαλλοντικών Όρων αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα που μάστιζε το νησί.

Επιπλέον, άλλη μία σημαντική επιτυχία είναι, ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη σύμβαση με ιδιώτη ανάδοχο για την διαχείρισή του ΧΥΤΑ, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό που έχει ήδη ολοκληρωθεί και έθετε την ανανέωση των Περιβαλλοντικών Όρων ως προϋπόθεση.

Υλοποιούμε, λοιπόν, ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποκομιδής και απόθεσης απορριμμάτων, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία, το συμφέρον του πολίτη και την εικόνα του νησιού μας. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά, προκειμένου να επιτύχουμε αυτή τη τόσο σημαντική περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ετικέτες: