Άνδρος: Τακτική συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας

  • Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2017 - 06:21

Τακτική σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για τον σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Κατάστημα, υπό τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου, ο Έπαρχος Άνδρου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο Λιμενάρχης, ο Υποδιοικητής της Αστυνομίας, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής και οι εκπρόσωποι από το Δασονομείο, τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και το ΕΚΑΒ.

Η προγραμματισμένη συνάντηση, σε συνέχεια της έκτακτης σύσκεψης όλων των φορέων την προηγούμενη Πέμπτη (16/11), έγινε προκειμένου όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις, τα μέτρα πρόληψης και καταστολής και αποφασίστηκε η συνεργασία όλων των υπηρεσιών και η στενή παρακολούθηση των δελτίων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αφού πρώτα έγινε μία γενική ενημέρωση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες και έντονες χιονοπτώσεις, συζητήθηκαν θέματα επάρκειας εξοπλισμού, διαθέσιμων μηχανημάτων και προσωπικού όλων των υπηρεσιών, προκειμένου να καλυφθούν πιθανές ανάγκες των δημοτών και να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.  

Επίσης, αποφασίστηκε, να ενημερώνονται οι κάτοικοι μέσω των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας. Η δημοτική αρχή, η Περιφέρεια, όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν σε ενδεχόμενο εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.