Δράση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων

  • Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2017 - 16:31

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων ,ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), συμμετείχε σε δράσεις προώθησης μείωσης της πλαστικής σακούλας μέσω αξιοποίησης επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών.

Η ΕΕΜΑ είναι μια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της εφαρμογής δράσεων ευαισθητοποίησης, διάρκειας μίας εβδομάδας, σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων. Tο θέμα της φετινής έκδοσης της ΕΕΜΑ, με σλόγκαν «Δώστου μια καινούρια ζωή», αφορούσε στην επαναχρησιμοποίηση και επισκευή προϊόντων.

Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου , παρουσία του Αντιδημάρχου Κύθνου και Προέδρου του Δικτύου ΔΑΦΝΗ, δράση με τη συνεργασία του Γυμνασίου-Λυκείου Κύθνου, η οποία περιελάμβανε παρουσίαση από την δημοτική υπάλληλο κ.Γρεβενίτη με θέμα "Πριν το πετάξεις, σκέψου! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά;" με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για την αξία της επαναχρησιμοποίησης υλικών αλλά και διανομή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών! Επίσης μετά το πέρας της παρουσίασης οι μαθητές συμπλήρωσαν σχετικό ερωτηματολόγιο.

Ευχόμαστε η δράση αυτή να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τόσο τους μαθητές όσο και τις οικογένειές τους για τη μείωση της πλαστικής σακούλας καθώς και για την μείωση γενικότερα των απορριμμάτων μέσω επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο επιστημονικό προσωπικό του Δικτύου ΔΑΦΝΗ, στη κα Γρεβενίτη για την άψογη παρουσίαση , στον Διευθυντή του Γυμνασίου –Λυκείου Κύθνου κ.Χίο και φυσικά στους μαθητές για την όμορφη συνεργασία και φιλοξενία!

Ετικέτες: