Πένθος για την απώλεια του Σίμου Ορφανού

Η Τήνος αποχαιρέτησε τον Δήμαρχο της

  • Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:18

Απεβίωσε, σε ηλικία 57 ετών, ο εν ενεργεία Δήμαρχος Τήνου, Σίμος Ορφανός, χάνοντας την μάχη για τη ζωή του που έδινε τους τελευταίους μήνες.

Νικήθηκε από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Δήμαρχος Τήνου Σίμος Ορφανός, τα οποία αντιπάλευε με σθένος όλο το τελευταίο διάστημα, καταλήγοντας την Παρασκευή το βράδυ και βυθίζοντας στο πένθος το νησί της Τήνου και τον κόσμο της αυτοδιοίκησης με τον πρόωρο χαμό του.

Με μεσίστιες για πέντε ημέρες τις σημαίες στο νησί της Τήνου και με κλείσιμο των σχολείων, των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων το τριήμερο πένθος για το νησί, το οποίο αποχαιρέτησε τον Δήμαρχο του χθες το μεσημέρι, με ρίψη κανονιοβολισμών κατά τη διάρκεια της επικηδείου πομπής.

Ο Σίμος Ορφανός από το 1988 είχε συνεχή παρουσία στην αυτοδιοίκηση είτε σαν νομαρχιακός σύμβουλος για 10ετία είτε στη συνέχεια ως δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και δήμαρχος από το 2007 έως το 2010 και από το 2014 μέχρι σήμερα.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Σουράνη και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου, έλαβε απόφαση να τιμήσει τον εκλιπόντα Δήμαρχο ονομάζοντας την κεντρική οδό της πόλης σε οδό «Δημάρχου Σίμου Ορφανού», ενώ στη μνήμη του θα προβλεφθεί στον υπό σύνταξη προϋπολογισμό του Δήμου, έτους 2018, πίστωση ποσού 10.000ευρώ, ως έκτακτο βοήθημα στους άπορους δημότες και αντίστοιχα ποσού 10.000 ευρώ, για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Τήνου.

Μηνύματα τιμής

«Ήταν ένας άξιος Δήμαρχος, μια φωτεινή παρουσία, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον τόπο μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με όραμα, συνέπεια και αγωνιστικό πνεύμα, διδάσκοντας συνάμα ήθος και σεμνότητα. Ο εκλιπών ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως, ήταν πάνω από όλα η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα αλλά και η σαφήνεια λόγων και έργων», αναφέρει στο ψήφισμα για τον θάνατο του το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου.

Τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, όπως και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακός Μητσοτάκης, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι «Ο Σίμος Ορφανός ήταν ένας εξαιρετικός δήμαρχος που αγαπούσε πραγματικά την Τήνο και έκανε πολλά για να την αναδείξει».

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση της για τον χαμό του στελέχους της αναφέρει ότι «Είναι μεγάλη απώλεια για την οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για τη Νέα Δημοκρατία η πρόωρη απώλεια του Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού.

Ο Σίμος Ορφανός υπηρέτησε με πάθος και επαγγελματισμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση για περισσότερα από 30 χρόνια. Στην πατρίδα του, την Τήνο, εκτός από αυτοδιοικητική, είχε αναπτύξει και έντονη κοινωνική δράση. Όλα τα χρόνια της ζωής του ξεχώρισε για το ήθος και την άδολη προσφορά του. Σήμερα το κόμμα μας, εκτός από ένα σημαντικό στέλεχος, έχασε και ένα σπουδαίο άνθρωπο. Τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, στο μήνυμα του αναφέρει ότι «Σήμερα οι Κυκλάδες και η Τήνος πενθούν. Από σήμερα είναι φτωχότερες» και συμπληρώνει για τον εκλιπόντα «Υπηρέτησε πιστά, επί σειρά ετών, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, χωρίς διακρίσεις και συμβιβασμούς τους Τηνιακούς και το Δήμο της Τήνου. Υπερασπίστηκε με πάθος τα συμφέροντα του λαού της Τήνου ως Δήμαρχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Επαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος. Άξιος Δήμαρχος, εξαίρετος οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Μα πάνω από όλα ένας ξεχωριστός και προικισμένος άνθρωπος. Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο. Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη  του για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο. Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.

Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα απλόχερα μας πρόσφερες».

Για την απώλεια του Σίμου Ορφανού, οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη και σημειώνουν ότι «Ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές, ο Σίμος Ορφανός υπήρξε για πολλά χρόνια ένας ακούραστος εργάτης της αυτοδιοίκησης, πρωτεργάτης και δημιουργός της σύγχρονης πραγματικότητας του νησιού. Υπήρξε ένας άνθρωπος δραστήριος, επίμονος και η προσωπικότητα του αναγνωρίστηκε από φίλους και αντιπάλους».

Τη βαθύτατη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Σίμου Ορφανού εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ανέφερε ότι «Η αυτοδιοικητική οικογένεια αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε τα καθήκοντα του με αφοσίωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα».

Σύσσωμος δε ο κόσμος της αυτοδιοίκησης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, με μηνύματα όλων των αυτοδιοικητικών, όπως και σύλλογοι και φορείς της Τήνου.

 

 

 

Ετικέτες: