Δωρεά εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου

  • Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, 2018 - 17:08

Με πρωτοβουλία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2018, το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άνδρου, η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, υλικού ενίσχυσης και εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Άνδρου.

Η δωρεά του υλικού ατομικής προστασίας έγινε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου με στόχο την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης ενδεχόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και δασικών πυρκαγιών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού.

Το υλικό παρέλαβε ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο κ. Χρήστος Παπαϊωάννου, ο οποίος ευχαρίστησε ξεχωριστά τόσο τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, όσο και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, κ. Δημήτρη Λάσκαρη.

Ο κ. Παπαϊωάννου, αφού αναφέρθηκε στην έναρξη της συνεργασίας του με τον κ. Σουσούδη ως Δήμαρχο και στην κοινή τους πορεία, δεδομένου ότι ανέλαβε διοικητής στην Υπηρεσία την ίδια χρονιά (2014) με την εκλογή της παρούσας δημοτικής αρχής, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον ίδιο τον Δήμαρχο για την έμπρακτη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η υπηρεσία μας για την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας και για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους».

Στη συνέχεια, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου ευχαρίστησε τον κ. Λάσκαρη: «Στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Λάσκαρη θα θέλαμε να τιμήσουμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου και κατ’ επέκταση τους εθελοντές μας, είτε πρόκειται για το κομμάτι της πυρόσβεσης, όπως αυτό εκπροσωπείται από έναν άξιο και αξιόμαχο σύλλογο, όπως ο ΣΕΔΑ, είτε για όλους εκείνους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, που όποτε και αν παραστεί ανάγκη σε πυρκαγιές, πλημμύρες, χιόνια, συνεισφέρουν τα μέγιστα ανιδιοτελώς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ. Λάσκαρη, για την αγαστή συνεργασία και προσφορά του προς την υπηρεσία μας».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Άνδρου πήρε τον λόγο, δηλώνοντας ότι η τελετή αυτή πραγματοποιείται ως ένδειξη ευχαριστίας για την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Άνδρου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του νησιού μας.

Ο κ. Σουσούδης συνέχισε, λέγοντας ότι το υλικό που παραχωρείται, προορίζεται για την ενίσχυση και τον εξοπλισμό της Υπηρεσίας με σκοπό την ασφάλεια των εργαζομένων και για την καλύτερη αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και των πυρκαγιών. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Άνδρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής, την προσφορά της προς τους δημότες και την παρέμβασή της όταν επικρατούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Τέλος, ευχαρίστησε την Υπηρεσία και τον διοικητή της κ. Παπαϊωάννου για τη συνεργασία, η οποία χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται.

Να σημειωθεί ότι ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου επέδωσε στον Δήμαρχο Άνδρου τιμητικό θυρεό, ευχαριστώντας τον για την αγαστή συνεργασία της Υπηρεσίας του με τον Δήμο μας.