Δήμος Μήλου

Η Μήλος στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ινδίας

  • Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2018 - 10:00

Σημαντική η παρουσία της Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού «Outbound Travel Mart» που πραγματοποιείται στη Βομβάη, στην οποία συμμετέχει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το υπουργείου Τουρισμού.
O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ηγείται της ελληνικής αντιπροσωπείας της Αυτοδιοίκησης, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμαρχος Μήλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Γ. Δαμουλάκης.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της έκθεσης ο κ. Πατούλης είχε σειρά επαφών με επιφανείς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Ινδίας.Ειδικότερα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού της Μαχαράστρα, της μεγαλύτερης ομόσπονδης πολιτείας της Ινδίας η οποία αριθμεί 95 εκ. κατοίκους, Jaykumar Rawal καθώς και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κρατικού οργανισμού τουρισμού της Μαχαράστρα, V. Waghmare.
Τη διοργάνωση της αποστολής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και το συντονισμό των συναντήσεων με τους φορείς της Ινδίας ανέλαβε ο τουριστικός οργανισμός NamasteGreece και ο ιδρυτής του, κ. Χρήστος Δήμας.
Το NamasteGreece είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος και εξειδικευμένος οργανισμός στην ανάπτυξη και διαχείριση τουρισμού από την Ινδία στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής: «Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας μας, η ελληνική Αυτοδιοίκηση δίνει δυναμικό παρών εδώ στη Βομβάη, σε μία από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις Τουρισμού στην Ασία. Είναι σημαντικό ότι συνεργαζόμαστε με ένα οργανισμό που ιδρύθηκε από οραματιστές Έλληνες που δημιουργούν γερές βάσεις στην ανάπτυξη του ινδικού τουρισμού στην Ελλάδα».
Ο κ. Χρήστος Δήμας πρόσθεσε: «είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να έχουμε σε αυτή τη σημαντική έκθεση τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης. Για μας είναι μια πρώτη επιβεβαίωση των προσπαθειών και της πίστης μας ότι οι δύο αυτοί λαοί μπορούν έρθουν πιο κοντά μέσω του τουρισμού. Οι Ινδοί πρέπει να μάθουν καλύτερα την Ελλάδα, γιατί έτσι θα την αγαπήσουν και θα την επισκεφθούν».