Ο Δήμος Άνδρου στο μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους του «Χρυσή Αυγή»

  • Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2018 - 13:14

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, είναι χρέος μας να απαντήσουμε στα σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε χθεσινό (22/02/2018) άρθρο της  ιστοσελίδας «Εν Άνδρω» σχετικά με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από το ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Χρυσή Αυγή», που βύθισε στο πένθος το νησί μας στις 23 Φεβρουαρίου 1983.

Σε όσους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, γράφοντας ανυπόστατα σχόλια και ρίχνοντας λάσπη, η Αντιδήμαρχος κυρία Νίκη Μαμάη και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Μούλας, εκπρόσωποι της περιοχής της Υδρούσας, απαντούν ότι σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2018, το πρωί, τελέστηκε μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου για τους αδικοχαμένους ναυτικούς και επιβάτες του πλοίου «Χρυσή Αυγή» και στη συνέχεια μοιράστηκε σιτάρι υπέρ αναπαύσεως των ψυχών που χάθηκαν.

Στις 10:30 π.μ. ο Πατέρας Καλλίνικος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού του Γαυρίου και ακολούθησε ρίψη στεφάνων παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου Άνδρου, της κυρίας Μαμάη και του κ. Μούλα, καθώς και λίγων παρευρισκομένων.

Επομένως, πού βρίσκονταν, αλήθεια, όσοι ψευδώς ανέφεραν ότι δεν τελέστηκε μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 35 χρόνων από το ναυάγιο του «Χρυσή Αυγή», κατηγορώντας την κυρία Μαμάη και τον κ. Μούλα για απουσία εκπροσώπησης εκ μέρους του Δήμου Άνδρου; Κρατώντας ζωντανή τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν στο τραγικό συμβάν της βύθισης του πλοίου, σας ενημερώνουμε ότι το τελετουργικό πραγματοποιήθηκε και απόντες ήσασταν… εσείς!

Ετικέτες: