Επιστολή του Επάρχου Μήλου Ν. Βενάκη με θέμα τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

Αίτημα τροποποίησης δρομολογίου

  • Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2018 - 13:51

Επιστολή του Έπαρχου Μήλου Ν. Βενάκη προς το Υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και αίτημα τροποποίησής τους:

Κύριοι,

σε συνέχεια των πολλαπλών συζητήσεων μας και συναντήσεών μας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο εξής σοβαρό ζήτημα:

Από τη Hellenic Seaways ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του ΕΓ/ΟΓ ΑΡΤΕΜΙΣ από 01/03/2018 έως 31/10/2018. Τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο κάθε Κυριακή, Τρίτη και Τετάρτη.

Όμως το πλοίο φτάνει στη Σύρο την Τρίτη το βράδυ στις 21:30 και αναχωρεί από Σύρο την Τετάρτη το πρωί στις 07:00. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στην ουσία το δρομολόγιο της Τετάρτης δεν εξυπηρετεί κανέναν πολίτη γιατί είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ κάποιος που θα φτάσει στη Σύρο το βράδυ της Τρίτης να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του και να αναχωρήσει την Τετάρτη νωρίς το πρωί.  Άρα, ο πολίτης που θα φτάσει στη Σύρο την Τρίτη θα πρέπει να περιμένει έως την Κυριακή για να επιστρέψει στο νησί του.

Ζητάμε λοιπόν να τροποποιηθεί το δρομολόγιο της Τετάρτης και το πλοίο να αναχωρεί στις 14:00 το μεσημέρι ή εναλλακτικά στις 12:00 το μεσημέρι. Θεωρούμε ότι αυτό είναι εφικτό αφού δεν θα επηρεάσει το δρομολόγιο της Πέμπτης όπου το πλοίο αναχωρεί από Άνδρο στις 07:00 το πρωί. Είναι ξεκάθαρο πως το «ΑΡΤΕΜΙΣ» αναχωρώντας από  Σύρο την Τετάρτη το μεσημέρι προλαβαίνει άνετα να φτάσει Άνδρο , να διανυκτερεύσει εκεί και να αναχωρήσει πάλι την προγραμματισμένη ώρα , το πρωί της Πέμπτης.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο σκοπός της χρηματοδότησης των  επιδοτούμενων δρομολογίων  θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση  των νησιωτών και όχι η κατασπατάληση των δημοσίων πόρων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δεχτείτε το αίτημα αυτό, να τροποποιήσετε την ώρα αναχώρησης του «ΑΡΤΕΜΙΣ» κάθε Τετάρτη από τη Σύρο και αντί 07:00 το πρωί να αναχωρεί 14:00 μεσημέρι ή εναλλακτικά στις 12:00 μεσημέρι.