Ο ΣΥΡΙΖΑ Μήλου για τη βράβευση Δαμουλάκη

"Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός"

  • Πέμπτη, 15 Μαρτίου, 2018 - 10:42

Τελικά στην “Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις”; Όσον αφορά τον δήμαρχο Μήλου, Γεράσιμο Δαμουλάκη, αυτή η φράση ισχύει σίγουρα.

Με σύμμαχο τον σύλλογο ecocity, έναν σύλλογο που έχει αναγάγει την προστασία του περιβάλλοντος σε δημόσιες σχέσεις και μόνο, ο Δήμαρχος Μήλου ξεπλένει τις δικές του αντιπεριβαλλοντικές ανεπάρκειες.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη μιας νέας τουριστικής περιόδου με όλα τα προβλήματα του νησιού ανοιχτά.

Η ανεξέλεγκτη διάθεση των βοθρολυμάτων θα συνεχιστεί για μια ακόμα περίοδο, αφού ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να εκταμιεύσει τα χρήματα για την χρηματοδότηση αγοράς μονάδων επεξεργασίας λυμάτων. Οι μελέτες που παρουσίασε έχουν σοβαρές τεχνικές ελλείψεις. Δεν έχουν σαφή χωροθέτηση, δεν αναφέρεται πού θα τοποθετηθούν. Δεν υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση. Δεν υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας της λειτουργίας των μονάδων και στο μέλλον. Και δεν αναφέρεται στις μελέτες, που έστειλε για την χρηματοδότηση, η προβλεπόμενη ποσότητα βοθρολυμάτων προς επεξεργασία (ούτε αυτό!).

Η χωματερή (ΧΑΔΑ) στο νησί, παρά τις εξαγγελίες για οριστικό κλείσιμο, συνεχίζει να λειτουργεί και η χώρα να πληρώνει με την ημέρα πρόστιμο για την συνέχιση της λειτουργίας της. Η ανακύκλωση καρκινοβατεί και σύμφωνα με τις δηλωθείσες ποσότητες, με το ζόρι ξεπερνά το 1% του συνόλου των αστικών σύμμεικτων στερεών αποβλήτων.

Η συνεργασία του δημάρχου Μήλου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης, ώστε να περιγραφούν οι απαιτήσεις και τα κριτήρια και να ωριμάσουν οι μελέτες για να γίνει εφαρμογή τους, είναι ανύπαρκτη, με όλη την ευθύνη δική του.

Την ίδια περίοδο που άλλα νησιά των Κυκλάδω, σε συνεργασία με την κεντρική Κυβέρνηση, μετατρέπονται σε υποδείγματα πράσινων νησιών, η Μήλος, με ευθύνη του Δημάρχου της, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την λειτουργία βασικών περιβαλλοντικών υποδομών.

Ο δήμος Μήλου δυστυχώς, ηθικά, πολιτικά, διοικητικά και ποινικά, ελέγχεται για σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Ετικέτες: