Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα του Δήμου Κέας, σχετικά με την ενίσχυση του Λιμενικού Τμήματος, όπως και τη βελτίωση των χώρων αναμονής επιβατών στο λιμάνι του Λαυρίου

Άμεση ανταπόκριση

  • Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 2018 - 06:22

Για τη βελτίωση του χώρου αναμονής των επιβατών με προορισμό την Κέα και άλλα νησιά, δεσμεύτηκε ο Ο.Λ.Λ., ενώ παράλληλα ενισχύθηκε και το Λιμενικό Τμήμα Κέας, με νέο υπηρεσιακό όχημα και ταχύπλοο σκάφος, με ενέργειες της ηγεσίας του Λ.Σ.

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος απέστειλε ο Δήμαρχος Κέας, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, μετά την εκπλήρωση των δεσμεύσεων τους κατά την επίσκεψη τους στην Κέα και το Β’ Λιμενικό Τμήμα του νησιού, τον Σεπτέμβριο.

Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τότε, στην οποία συμμετείχαν ο εκτελών χρέη Λιμενάρχη, κ. Πλεύρης, ο Δήμαρχος Κέας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, κ. Καβαλιέρο, αναφέρθηκαν οι λειτουργικές ελλείψεις του Λιμενικού Τμήματος δεδομένης μάλιστα της αύξησης των επισκεπτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και των αυξημένων αναγκών του νησιού από την αντίστοιχη αύξηση των δραστηριοτήτων του. Σε συνέχεια της συνάντησης, το Λ.Τ. Κέας διαθέτει πλέον νέο επιχειρησιακό όχημα και σκάφος.

Στην ευχαριστήρια επιστολή του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, ενώ προσκάλεσε τα μέλη της ξανά, όποτε το πρόγραμμά τους το επιτρέπει στο νησί της Κέας, ευχόμενος να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία, μεταξύ των δύο φορέων.

Επιπλέον, ο Δήμος Κέας απέστειλε επιστολή και προς τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου σχετικά με την ανάγκη ενός στεγασμένου χώρου αναμονής στο Λιμάνι του Λαυρίου, στην οποία ο ΟΛΛ ενημέρωσε, πως έχει ήδη δρομολογηθεί η αναβάθμιση του υπάρχοντος χώρου αναμονής επιβατών.

Σύμφωνα με το γραπτό αίτημα του Δημάρχου, τονίστηκε η άμεση ανάγκη να βρεθεί μία λύση, όσον αφορά στον χώρο αναμονής των επιβατών για Κέα και φυσικά για άλλους προορισμούς. «Το υπάρχον στέγαστρο που βρίσκεται στο λιμάνι του Λαυρίου δεν είναι επαρκές ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού δεν μπορεί κάποιος να προστατευτεί από συνθήκες βροχής ή αέρα. Ζητούμε λοιπόν να βρεθεί ένας στεγασμένος χώρος στον Κεντρικό Λιμένα του Λαυρίου για τους εν αναμονή ταξιδιώτες. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και αναμένουμε για τη θετική σας ανταπόκριση», ανέφερε ο κ. Ευαγγέλου.

Στην απάντησή της η Διοίκηση του Οργανισμού σημείωσε, πως «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εξυπηρέτηση και προστασία του επιβατικού κοινού αποτελεί βασικό μέλημα της Διοίκησης του Ο.Λ.Λ. Α.Ε. Για το σκοπό αυτό, ο ΟΛΛ έχει ήδη δρομολογήσει την αναβάθμιση του υπάρχοντος χώρου αναμονής των επιβατών, μπροστά από τις (σταθερές) ράμπες ελλιμενισμού των πλοίων ακτοπλοΐας. Παράλληλα, διευκρινίζουμε, ότι στις ράμπες που ελλιμενίζονται ορισμένες φορές εκτάκτως τα εν λόγω πλοία δεν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέων χώρων αναμονής».

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν προορισμό την Κέα και αναχωρούν από το λιμάνι του Λαυρίου, αναμένεται να βρίσκονται ασφαλείς εντός του αναβαθμισμένου χώρου αναμονής, εκτός σπανίων περιπτώσεων και σε έκτακτες προσεγγίσεις των πλοίων σε άλλους χώρους.

Ετικέτες: